[Video] Slovaškega premierja ustrelil levičarski aktivist

Datum:

Slovaški premier Robert Fico je bil ranjen v strelskem napadu, poročajo slovaški mediji.  Njegovo stanje je resno in je v življenjski nevarnosti. Napadalec je po do sedaj zbranih podatkih levičarski aktivist in nekdanji agent.

Atentat na slovaškega predsednika vlade se je zgodil v središču mesta Handlova na Slovaškem, kjer je zasedala slovaška vlada.

Trenutki po streljanju na slovaškega premierja. (Foto: AFP)

Slovaški mediji poročajo o več zaporednih strelih na slovaškega premierja, ko se je ta pogovarjal s privrženci, po napadu pa so ga odpeljali v bolnišnico v Bansko Bistrico. En naboj naj bi ga zadel v predel trebušne votline. Napadalca je policija pridržala.

Na napad se je odzvala slovaška predsednica Zuzana Caputova, ki je ob tem izjavila, da jo je brutalen in krut napad šokiral, Ficu pa je zaželela čim prejšnje okrevanje.

Kdo je napadalec?
Slovaški mediji so že razkrili identiteto prijetega strelca. To je Juraj Cintula, nekdanji agent in samookolicani levičarski pisatelj ter aktivist. Imel naj bi dovoljenje za posest orožja. Po aretaciji je dejal, da je bil razlog za napad na Fica, ker se ta ni strinjal s politiko vlade. “Likvidacija osrednjih medijev, RTV je bila napadena, medije so uničili,” je dejal.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...