V strelskem obračunu nastradalo sedem ljudi, med njimi tudi štirje otroci

Datum:

Policija iz mesta Margaret River, ki se nahaja južno od avstralskega Pertha, poroča o najdbi sedmih trupel. Obstajajo domneve, da so bile umrle osebe žrtve masovnega streljanja, saj so nedaleč našli pištole. Najbolj grozljivo pa je, da so bili med žrtvami kar štirje otroci. 

Policija je bila na kraj zločina poklicana v petek zjutraj; našla je sedem umrlih oseb, med katerimi so bili trije odrasli in štirje otroci, poroča policijski komisar Zahodne Avstralije Chris Dawson. Najdena sta bila dva kosa strelnega orožja, na truplih pa so bila vidne strelne rane. Na mesto zločina so bile iz Pertha poslane posebne enote, vključno s forenziki in detektivi.
Foto: iStock
Dawson je na tiskovni konferenci povedal, da so bili umrli najdeni na posesti, kjer so prebivali. ABS News pa poroča, da je policijo na pomoč poklical moški, ki je povezan s posestjo. Po navedbah Dawsona forenziki in kriminalisti še preiskujejo mesto zločina, saj gre za zelo obsežno preiskavo.
Avstralija ima strogo zakonodajo
Tako obsežno streljanje je v Avstraliji redko, saj stroga zakonodaja državljanom prepoveduje posedovanje različnih vrst strelnega orožja. Vse orožje morajo lastniki registrirati na podlagi serijskih številk, potrebna sta tako orožni list kot tudi dovoljenje za posest orožja. Stroga zakonodaja je bila po navedbah Russia Today sprejeta potem, ko je bilo leta 1996 masovno streljanje, in od takrat naprej je število tovrstnih incidentov močno upadlo. Vlada pa je medtem odkupila ali odvzela milijon kosov nezakonitega strelnega orožja.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...