V Tržiču dobrodelni koncert za prizadete v poplavah

Datum:

Občina Tržič drevi ob 20. uri v Dvorani tržiških olimpijcev pripravlja dobrodelni koncert za prizadete v poplavah, ki so konec oktobra na območju tržiške občine poplavile več objektov in enega od njih tudi odnesle. Na koncertu z naslovom Stopimo skupaj bo nastopilo več kot 170 glasbenikov, plesalcev in drugih ustvarjalcev.

                   

Odziv tržiških glasbenih zasedb, plesnih klubov in drugih ustvarjalcev za sodelovanje na dobrodelnem koncertu je bil izjemen, so sporočili z Občine Tržič in dodali, da so nadvse veseli tudi sodelovanja z Alenko Godec, Marijo Ahačič Pollak, mag. art. Alenko Gotar in Rok’n’Bandom.

Od tržiških izvajalcev oziroma zasedb, v katerih nastopajo tudi Tržičani, pa bodo nastopili Romana Krajnčan, ansambel Zarja, skupini Tomcat in Imperij, Folklorna skupina Karavanke, Plesni klub Tržič, skupina Projekt, Pihalni orkester Tržič, Kulturno društvo Jerbas, Glasbena šola Tržič, Kulturno umetniško društvo Leyli, Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj, mešani pevski zbor Društva upokojencev Tržič, Plesni studio Špela, Country ritem, Lomski fantje, Janez Kikel in skupina Joške v’n.

Kot pravi pevka Marija Ahačič Pollak, ki se iz Toronta rada vrača v domači Tržič, je izredna čast in privilegij pomagati nekomu, ki je v težavah. “Mene prizadenejo vse težave, ampak v srcu sem še vedno Tržičanka in to pot me je prizadelo najbolj,” je poudarila pevka, ki je vesela, da lahko pomaga.

Če jim le čas dopušča, se povabilu na dobrodelne prireditve radi odzovejo tudi člani Rok’n’banda. Kot pravi Rok Ferengja, ga ob današnjem koncertu prevevajo posebni občutki, saj tudi njegova mama in prijatelj, ki mu je napisal več besedil, živita v Tržiču. “Dober občutek je, da lahko pomagaš sočloveku. Nikoli namreč ne veš, kdaj se boš sam znašel v stiski,” je izpostavil.

Posledice katastrofalne ujme v Tržiču. Oktober 2018. (Foto: STA)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)

Na koncertu bodo tudi dražitelji, ki so v minulih dneh na tihi dražbi ponudili največ, prevzeli različne predmete, ki so jih za dobrodelno dražbo prispevali prebivalci tržiške in sosednjih občin. Vsa sredstva, zbrana na dobrodelni dražbi in koncertu, bodo nakazali na transakcijski račun Rdečega križa oziroma Karitasa in bodo pravično porazdeljena med vse, ki so prijavili večjo škodo, so poudarili na občini.

“Tržičani smo se pokazali kot delovna, aktivna, ustvarjalna in solidarna skupnost,” je ocenil tržiški župan Borut Sajovic in dodal, da obnova po ujmi odlično poteka na vseh kritičnih deloviščih, obenem pa veliko pozornost namenjajo tudi dobrodelnosti in pomoči sočloveku. Prepričan je, da bodo kar lepi količini že zbranih sredstev dodali še piko na i ter na koncu sredstva pravično in transparentno razdelili med vse prizadete.

D. Č.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...