V ZRC SAZU so z našim denarjem praznovali zelo aktivistično obletnico: “Manj žice, več razuma!”

Datum:

Ponovno prijazno vabimo na jutrišnjo celodnevno prireditev ob 41-letnici ZRC SAZU in prvi obletnici selitve knjigarne Azil iz kleti na svetlo, ki bo potekala pod naslovom Manj žice, več razuma. Prireditev bo potekala tudi v deževnem vremenu, saj se bomo umaknili v zavetje Atrija in LP-ja. Vljudno vabljeni!” sporoča znanstvena ustanova, ki se gre provladni aktivizem.  

ZRC SAZU naj bi bila znanstvena ustanova, ki bolj slovi po levem aktivizmu, boju proti Janezu Janši, poseganju v informativni program RTVS, sodelovanju pri nastajanju propagandističnih iger za otroke – Postani partizan itd. Tokrat je osupnila s svežim navdihom. Na naše stroške so v četrtek organizirali celodnevno prireditev z naslovom “Manj žice, več razuma”. Medtem ko razumni narodi žičnate ograje postavljajo (Litvanci, Poljaki), pa se Slovenija pomika v smeri “naprednih, jedrnih držav”, kjer se bohotijo kriminal, množična posilstva in terorizem – večinoma uvoženo skupaj z ilegalci. Očitno gre za podporo vladi Roberta Goloba, notranji ministrici Tatjani Bobnar in trgovini z belim blagom. Migrantska kriza pa na vrhuncu!

ZRC Sazu v nadaljevanju sporoča: “Začnemo ob 10. uri s knjižnim sejmom Znanost med platnicami: Posebni ponudbi Založbe ZRC (41-odstotni popust na najbolj odmevne naslove v zadnjih dvajsetih letih delovanja Založbe ZRC) se bo pridružila posebna ponudba knjigarne Azil (10-odstotni popust na knjige, ki tematizirajo pomen in izzive znanosti).” Ob 11. uri je bila v Atriju ZRC na sporedu novinarska konferenca (s kavo in rogljički), kjer so predstavili bogato bero novosti Založbe ZRC. Ob 16.00 je glasbo začela vrteti DJ Nina Hudej.

V politični aktivizem ZRC Sazu je vpet tudi RTV-jevec Igor E. Bergant. (Foto: STA)

Od 17.30 naprej je bilo mogoče občudovati projekcijo rezilne žice na pročelje stavbe ZRC SAZU. Govora je seveda o rezilni žici, s katero je oblast novembra leta 2015 sklenila obvarovati Slovenijo pred prebežniki in ki jo je letos naposled začela odstranjevati z meja. “Zato smo se odločili, da jo s pročelja ene od stavb ZRC SAZU snamemo tudi mi – le da nas je prehitel orkanski veter, ki je pihal po Ljubljani v začetku avgusta.” Pravo žico so zato do slovesne odstranitve nadomestili s projekcijo.

Patološka simbioza ZRC Sazu in javne RTVS: Na dogodku bo tudi novinar Igor E. Bergant! 
Ob 18.00 naprej pa je bilo mogoče prisluhniti pogovoru ob izidu slovenskega prevoda prvega zvezka Adamičevega življenjskega dela Moja Amerika (Založba Sophia) v Atriju ZRC. Ob 19.15 se bo naposled zgodilo sklepno dejanje snemanja žice. Ob slovesnem dogodku je nekaj besed povedal dr. Oto Luthar, direktor ZRC SAZU, ki je mikrofon zatem podal Igorju E. Bergantu, novinarju RTV Slovenija in borcu za javno televizijo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...