Valenčič raziskovalni novinar? Nemec je na sejo vabil skrajneža, ki je podpiral celo diktatorja Sadama Huseina!

Datum:

Na današnji seji KNOVS ni bilo mogoče spregledati dejstva, da je njen predsednik Matjaž Nemec (SD) napovedal, da bo nanjo povabil preiskovalne novinarje, kar pomeni, da je dejansko povabil politične aktiviste. Kot smo predvidevali, je na sejo prišel razvpiti Erik Valenčič, ki sedaj deluje kot sodelavec levičarske Mladine. 

                   

Po prekinitvi seje je Erik Valenčič za medije povedal, da se je desni ekstremizem v naši družbi v zadnjih letih precej razbohotil. “To, kar je zame na začetku pomenilo koalicija sovraštva, je bila samo neka povezanost med določenimi skrajno desnimi oziroma neonacističnimi skupinami. Danes koalicija sovraštva pomeni povezanost, neko zavezništvo med neonacističnimi skupinami in vladajočo garnituro, s čimer imam v mislih stranko SDS,” je dejal in tako še enkrat pokazal, kdo je v resnici.

Na RTV angažiran mimo stroke in ustrezne izobrazbe
Da Valenčiča sedaj predstavljajo kot preiskovalnega novinarja, precej čudi tudi urednika Siola Petra Jančiča. Kot pravi, je Valenčič prej primer zlorabe oblasti. “Bil je politično mimo stroke, brez ustrezne izobrazbe, angažiran na RTV, kar je tam sprožilo veliko čudenj,” je na Twitterju zapisal Jančič. V knjigi “Fake News” je namreč Jančič zapisal kar nekaj pomenljivih dejstev o Valenčiču. Na RTVS ga je pripeljala sedaj že nekdanja urednica informativnega programa Ksenija Horvat (-Petrovčič) in sicer leta 2013. Desetletje prej pa je bil del živega ščita, s katerim je skupina levičarskih aktivistov skušala zaščititi iraškega diktatorja Sadama Huseina pred Zahodom. Akcija se sicer ni posrečila, saj so Valenčič in njegovi tovariši zapustili Irak še pred ameriško vojaško akcijo. Kljub temu pa so ga angažirali za dopisnika z Bližnjega vzhoda, kar je skoraj enako kot če bi ga imenovali za veleposlanika, ne glede na to, da ni imel primernih strokovnih referenc za takšen položaj.

Image

Da sedaj Valenčiča predstavljajo kot raziskovalnega novinarja, je torej najmanj smešnica prve vrste.

Je pa Bojan Požar preko Twitterja namignil, da se Matjažu Nemcu ni posrečilo na sejo KNOVS privabiti še dva medijsko-politična aktivista: Boris Vezjak naj bi imel izpite na fakulteti, kjer predava, medtem ko je Anuška Delić na dopustu na Visu. No, seznam povabljencev je dovolj zgovoren in pove veliko o verodostojnosti Matjaža Nemca.

Gašper Blažič

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska komisija Sloveniji priporoča dvig konkurenčnosti

Včeraj smo poročali, da je Slovenija nazadovala na globalni...

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...