Veliko večino Nemcev skrbijo množične migracije

Datum:

Velika večina Nemcev ne podpira množičnih migracij, kar bi lahko bila slaba novica za nemško levičarsko vlado. Vse kaže na to, da je bila v Nemčiji dosežena določena meja na področju “kulture sprejemanja”

Nova javnomnenjska raziskava izvedena v Nemčiji kaže, da velika večina Nemcev zavrača migracijsko politiko leve vlade. Več kot dve tretjini vprašanih (68,3 odstotka) je namreč odvrnilo, da je zaskrbljenih zaradi rastočega števila prosilcev za azil. Anketa Inse, ki jo je naročil časnik Bild, kaže, da le 23,5 odstotka vprašanih “sproščeno” gleda na število priseljencev, s katerim se sooča država, poroča Remix News.

Navkljub naraščajočemu nasprotovanju množičnemu priseljevanju levičarska vlada intenzivno dela na tem, da bi državo odprla za 500 tisoč migrantov letno, omilila zakone za pridobitev državljanstva in uvedla splošno amnestijo za podelitev državljanstva kar dvema milijonoma nezakonitih priseljencem, ki bi “čez noč” postali nemški državljani. Država je samo leta 2022 že sprejela prek 1,2 milijona migrantov.

Slika je simbolična. (Vir: epa)

Posledično je 12 od 16 zveznih držav oktobra ustavilo vse sprejeme beguncev zaradi preobremenjenih šol, stanovanj in vrtcev. Prav tako je anketa pokazala, da le peščica Nemcev verjame, da država potrebuje še več priseljencev. Zgolj 16,3 odstotka jih je izjavilo, da ima država koristi od trenutnega priseljevanja. Še 31,4 odstotka jih je dejalo, da se prednosti in slabosti za državo med seboj izničijo. Vendar pa je polovica vprašanih, 48,4 odstotka, dejala, da se bojijo, da bo na Nemčijo trenutna raven priseljevanja slabo vplivala.

Skoraj polovico jih skrbi priseljevanje iz muslimanskih držav
Izjemno negativna anketa prihaja v času, ko Nemčija dosega 84 milijonov prebivalcev, kar jo uvršča med najgosteje poseljene države na svetu. Prav tako se v zadnjem času krepi debata o varnostnih tveganjih, ki jih prinašajo migracije. Nazadnje je Eritrejec zabodel 14-letnico. Vprašani so posebej skeptični do migrantov iz muslimanskih držav. Skoraj polovica slednje ocenjuje kot “precej slabo”, pičlih 16 odstotkov pa meni, da je to dobro. Tretjina temu, ali priseljenci prihajajo iz muslimanskih držav, ne daje teže.  

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...