[Video] Oglas s transseksualcem podjetju prinesel 4-milijardno izgubo

Datum:

Ameriška blagovna znamka piva Bud Light je zaradi pro-transeksualnega oglasa, v katerem je nastopal moški, znan kot Dylan Mulvaney, ta teden znižala tržno vrednost svoje matične družbe Anheuser Busch za 4 milijarde dolarjev.

Tržna kapitalizacija podjetja Anheuser Busch je 31. marca znašala 132,38 milijarde dolarjev. Do 10. aprila je ta številka padla na 128,4 milijarde dolarjev, pri čemer cena delnic še naprej pada.

26-letni Dylan Mulvaney je namreč v začetku aprila poziral s pločevinko piva Bud Light v mehurčkasti kopeli, kar je bil očitno neuspešen marketinški poskus družbe Bud Light, da bi spremenila ciljno demografsko skupino.

Kampanja je bila za podjetje takojšnja katastrofa, ki je sprožila besne odzive in skoraj soglasno pozive: bojkotirajte blagovno znamko. Posledica tega je bil že po nekaj dneh 3-odstotni padec cene delnic podjetja Anheuser Busch.

Eden od jeznih kupcev je tudi glasbenik Kid Rock, ki je naložil videoposnetek, na katerem s pištolo MP5 strelja na zložene zaboje pijače Bud Light, nato pa se obrne v kamero in reče “f*** Bud Light”. Samo na Twitterju je imel videoposnetek  več kot 51 milijonov ogledov.

Anheuser-Busch in Bud Light glede padca molčita. Eno samo javno izjavo je podal tiskovni predstavnik Bud Lighta, in sicer: “Anheuser-Busch sodeluje z vplivneži kot eden od mnogih načinov za pristno povezovanje z občinstvom v različnih demografskih kategorijah.”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...