[Video] Ameriška vojska v Frankfurtu zasegla strežnike navideznega podjetja ameriške CIE?

Datum:

Ameriška vojska naj bi v preteklih dneh v Frankfurtu izvedla racijo v kateri naj bi zasegli strežnike. Domnevno naj bi šlo za strežnike navideznega podjetja ameriške obveščevalne službe CIA. Vse več virov potrjuje, da je do racije prišlo, odvetnica, ki sodeluje s Trumpovo predsedniško kampanjo Sidney Powell je razkrila, da v samo operacijo, po njenih informacijah ni bila vključena CIA.

“Imam tri vire glede tega … Vsi so zanesljivi kolikor se le da,” je o nedavnih trditvah, o racijah v Nemčiji, kjer naj bi zasegli strežnike z informacijami o volilnih rezultatih preko Twitterja sporočil z Emmyjem nagrajeni nekdanji novinar Fox News Adam Housley.

V Frankfurtu se ali so se nahajali prostori od koder je CIA vodila tajne operacije za nadzor in manipulacijo volitev po svetu, so viri potrdili Houselyju. Wikileaks je že marca 2017 razkrili, da ima CIA svojo bazo za tajne operacije za hekiranje na področju Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike v ameriškem konzulatu v Frankfurtu.

Prostor kjer naj bi se izvedle racije je po trditvah Housleyjevih virov imel strežnike in navidezno družbo, ki so jo rabili za krinko. Housley ni mogel potrditi ali je bila omenjena racija povezana z ameriškimi volitvami. Medtem, ko ostala vira nista imela informacij, da bi lahko potrdila izvedbo racije, pa je en vir potrdil, da se je racija zgodila.

Kakor je razkril Süddeutsche Zeitung marca, 2017, so “Američani razvili gosto omrežje oporišč in navideznih družb znotraj 40-kilometerskega radija v Frankfurtu.”

Dan kasneje je novinarka Newsmaxa Emerald Robinson potrdila informacije o racijah v Nemčiji. “Vir iz kroga nacionalne varnosti je potrdil, da “je bil kos strojne opreme zavarovan” v Nemčiji,” je novico objavila Robinsonova.

Pred dnevi je več o domnevni raciji na strežnike za Newsmax povedala pravnica Sidney Powell, ki sodeluje s Trumpovo predsedniško kampanjo pri preiskovanju volilne prevare. Powellova naj bi bila o stvareh v zvezi z dogajanjem na ravni delovanja tajnih služb dobro obveščena preko poznanstva z generalom Michaelom Flynnom, ki ga je tudi zastopala v primeru o povezavah z Rusijo, in poskrbela, da je obtožnica na koncu padla, čeprav so agenti globoke države z vršenjem pritiskov na Flynnovo družino pred tem iz njega že izsilili priznanje krivde.

V racijo ni bila vključena CIA
Powellova je med drugim povedala, da v racijo na strežnike v Nemčiji ni bila vključena CIA. Če je v resnici šlo za racijo na prostore ameriške obveščevalne agencije, bi to potrdilo trditve Houselyjevih virov o rabi navideznega podjetja. Powellova je ravno tako pred dnevi pozivala k odstopu direktorice CIA, Gine Haspel.

Dnevnik za geopolitiko in mednarodne odnose Great Game India medtem poroča, da se je racija na strežnike v Nemčiji zgodila v prostorih podjetja Scytl. Omenjeno podjetje naj bi imelo za sabo dolgo zgodovino volilnih prevar s pomočjo izrabljanja šibkosti v programski opremi v več državah. Zanimivo je, da naj bi bilo špansko podjetje Scytl v bankrotu, a naj bi vseeno sodelovali pri preštevanju glasov na ameriških volitvah. S tem se ujemajo tudi informacije, ki jih je od svojih virov pridobil Housely.

KOV ZDA in Scytl uradno zanikajo, nihče ne sprašuje drugih vej ameriške vojske
Uradno so pri Scytl zanikali, da bi bilo podjetje vpleteno v volilno prevaro v ZDA. Pri tem so v podjetju zanikali, da bi imeli prostore v Frankfurtu. So pa priznali, da so v Frankfurtu imeli strežnike, ki naj bi bili vezani na “določen projekt za Evropski parlament 2019.” Po trditvah Scytla so te strežnike izklopili septembra 2019.

Na vprašanje AP Kopenski vojski Združenih držav Amerike (KOV ZDA) ali so bili vključeni v racijo na strežnike v Nemčiji, je tiskovni predstavnik KOV ZDA povedal naslednje: “Te trditve so napačne.” KOV ZDA je ena od šestih vej ameriške vojske. V Nemčiji se po razpoložljivih podatkih nahaja 25.423 pripadnikov KOV ZDA, 444 pripadnikov Vojne mornarice, 411 pripadnikov Korpusa mornariške pehote, 12.946 pripadnikov Vojnega letalstva in 11 pripadnikov Obalne straže.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...