[Video] Belgijska vplivnica maroškim divjakom: V državi, ki te je sprejela in nahranila, nimaš boljšega početi kot pleniti?!

Datum:

Po šokantni zmagi Maroka proti Belgiji na svetovnem prvenstvu se belgijska vplivnica z vzdevkom NanaVK3 na TikToku sprašuje, zakaj so navijači maroške nogometne reprezentance, ki živijo v Belgiji, protestirali in uničili mesta, ki so jih sprejela kot migrante.

“Maroko je zmagal. Zmagal je proti Belgiji … Živiš v Belgiji, vendar pleniš po Belgiji, potem ko je tvoja ekipa zmagala. Res “dobro” opravljeno! “Spoštovanje!” Ampak, zakaj? Zakaj? Ne razumem,” je dejala uporabnica TikToka. “Videti take stvari v naši deželi, v naši Belgiji, ki vas je sprejela in jo po zmagi proti Belgiji razbijate?,” je še dodala kritično.

“V isti državi, ki te je sprejela, ti dala prekleto prenočišče, te nahranila, ti dala službo in ti zmagaš in nimaš nič boljšega početi, kot da uničiš Belgijo in jo pleniš?,” je še dodala. Videoposnetek ogorčene ženske, ki je dosegel skoraj 200 tisoč ogledov in nabral skoraj 5 tisoč komentarjev, je bil objavljen po šokantni zmagi Maroka z 2:0 proti Belgiji, ki je pripeljala na ulice Bruslja in Antwerpna na tisoče maroških navijačev. Mnogi so sodelovali v množičnih izgredih, v katerih so bili napadeni policisti, zažgana vozila in izropane trgovine, poroča Remix News.

https://twitter.com/ach1090/status/1596879921129086976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1596879921129086976%7Ctwgr%5Ec2880cd7dc6bf5eab720c98aee564ac1eda38fd7%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frmx.news%2Fcrime%2Fbelgium-fed-you-gave-you-jobs-and-you-ransack-it-belgian-influencer-rages-after-moroccans-riot-over-world-cup-win%2F

V enem izmed videoposnetkov se maroški navijač povzpne na stolpnico, da bi strgal belgijsko zastavo, medtem ko ga množica spodbuja:

Vplivnica iz TIkTok je nato opozorila na trditve nekaterih, češ da ljudje zavračajo množično priseljevanje in dejanja določenih etničnih skupin zaradi “rasizma”. “Ne, ampak res? Torej, kje je tukaj problem?” se je vprašala in dodala, da je očitno, da so migranti celi nesrečni, ker naj bi bili žrtve rasizma. “Moti vas, da ste vi tisti slabi fantje, ki plenijo, kradejo, kršijo zakone. Ampak delate nato točno to, kar vam očitajo!” je bila jasna in ob tem dodala, da se s svojimi trditvami nanaša na divjake, ki so razbijali po belgijskih mestih. “Žal mi je, da vam moram reči, vendar ste manjšina, manjšina.”

Belgija ima 500.000 Maročanov v državi z 11,5 milijona prebivalcev, zaradi česar so precejšnja in v glavnem slabo integrirana etnična skupina v državi. Slike in videoposnetki služijo kot oster opomin, da številni migranti, ki jih je sprejel Zahod, ostajajo sovražni do svojih držav gostiteljic in je kljub trditvam levoliberalnega establišmenta o “moči v raznolikosti” množični prihod tujcev povečal in podžgal polarizacijo v družbi, podžgal strah pred demografsko zamenjavo in poslabšal varnost.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...