[Video] Če oklevate z udeležbo na današnjem shodu, vas bo prepričal nabor Golobovih izjav

Datum:

“To ni desničarska politika, ampak fašizem. Mislim, da je cajt, da rečemo, da je temu dovolj,” je pred vstopom v politiko izpostavljal Robert Golob. Ko so ga soočili s to trditvijo, pa je namesto, da bi temu pritrdil, v predvolilnih soočenjih izjavil, kako tega naj ne bi nikoli rekel.

“Če oklevate z udeležbo na današnjem protestu ob 17. uri na Kongresnem trgu  v Ljubljani, si oglejte tale kratek nabor izjav predsednika vlade in predsednice državnega zbora … in se zagotovo vidimo,” je na Twitterju sporočil predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji premier Janez Janša.

V priloženem videoposnetku spodaj se je mogoče spomniti na trditev predsednice državnega zbora RS Urške Klakočar Zupančič, ki je zatrdila, da je v zvezi z aktualno vlado govora o manageriranju vlade, ki jo managerira vrhunski menedžer. Marsikdo se verjetno samo nasmeji ob tej trditvi, če pomisli, da je ta vrhunski manager nedavno ob preboju druge cevi predora Karavanke izjavil, da je v tunelu noč najtemnejša.

Spomniti se je mogoče na trditev, še iz časov Pozitivne Slovenije, ko je Golob izjavil, da Zoran Janković, njihov tedanji predsednik, ni kralj, ki ga je potrebno braniti za vsako ceno, ampak kraljica, njihovo najmočnejše orožje. V luči tega tako verjetno ne čudi naslednja Jankovićeva izjava, ki jo je izrekel na Ljubljanskem gradu: “Mi smo ta mir dobili pred enim letom na volitvah. Prepričan sem, da velika večina iz tega prostora je podprla vlado dr. Roberta Goloba. Če me sprašujejo, kaj je prinesel, je preprosto dejstvo – prinesel nam je mir.”

Golob je v preteklosti dal med drugim jasno vedeti, da imajo dovolj SDS in njenega predsednika. Izrekel je namreč: “Ko SDS in Janezu Janši jasno povemo, dosti te imamo. Pejdi v penzijo, ker tja je, kamor spadaš.” Slednji pa je delil tudi nasvete proti širjenju covida, ko je javno izjavil, da imamo dve naravni zdravili proti covidu-19, in to je D vitamin in sonce ter morsko slano vodo. “Odlično je, da je val sedaj, da lahko gremo vsi na morje in se pozdravimo. Se ne hecam. To je, prosim lepo, čista resnica,” je izjavil.

Bili so sicer polni obljub. “Vem, da ste vsi napeti, ker bo happy end na koncu. To bo dodatek, ob katerem vsi dobite, ne procentualno, ampak nominalno enako. To je 600 evrov,” je obljubil sodnikom, obljubljal je tudi spoštljivo komunikacijo. No, na koncu je dal vedeti, da so se dogovorili, da ne bomo dajali več nobenih javnih obljub.

Ta je prav tako spregovoril o čiščenju janšistov. Ko je bil na enem izmed medijev povprašan o uporabi termina, da je potrebno počistiti janšiste, je zatrdil, da je to izjava nekdanje ministrice za notranje zadeve, čeprav je ta sicer izjavil, da sta se maja, preden je bila imenovana, dogovorila, da ima eno samo nalogo, in sicer, da očisti policijo janšistov.  V Odmevih pa je ta med drugim izjavil: “Bomo počistili s temi zavrženimi praksami, s temi, ki so pripeljali do zaplinjanja Ljubljane, do zlorabe policije in še vseh ostalih institucij. In če kje kdo ve, veste to vi. Tudi na RTV-ju smo se zavezali vsi skupaj, da ga bomo očistili janšizma, in jaz vem, da vi natančno veste, kaj to pomeni.”

“Ali vi sprejemate odločitve v dobrobit države ali zasebne partnerice?” je bil Golob med drugim povprašan v oddaji 24ur zvečer. “To vprašanje je tako deplasirano,” je na to odgovoril Golob in Slaka povprašal, ali ve, kaj je sploh povprašal ravnokar. “Seveda, zelo dobro vem. Vam kar povem primer, ko se je gospa Tina Gaber oglasila glede odstrela medvedov, ste vi takratnega ministra Brežana takoj naslednji dan pozvali, da naj zamrzne odstrel medvedov,” je Golobu odvrnil Slak. Golob mu je odvrnil z: “Ja in? Odstrel medvedov je tekel naprej in konec debate,” je dejal, Slak pa pristavil: “Ampak vi ste intervenirali kot predsednik vlade, potem ko je vaša partnerica dejala, da se ji zdi odstrel medvedov sporen.”

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Ali vlada uvaja digitalizacijo ali dodatno birokracijo v zdravstvu?

Vlada Roberta Goloba namesto digitalizacije uvaja v zdravstvo birokracijo....