[Video] Črna pljuča dolgoletnega kitajskega verižnega kadilca šokirala splet

Datum:

Kitajski transplantacijski kirurg je na spletu delil video črnih pljuč enega od donatorjev organov. Omenjeni donator naj bi bil strasten kadilec, ko pa je umrl star 52 let naj bi želel darovati svoje organe. A kirurgi so hitro ugotovili, da si z njegovimi pljuči ne morejo pomagati.

Vodja transplantacijske kirurgije v ljudski bolnišnici Wuxi v kitajski provinci Jiangsu Chen Jingyu je na spletu delil posnetek pljuč pacienta, ki je po pisanju RT umrl po 30 letih kajenja star 52 let.

Dolgoletni kadilec je želel, da bi šli njegovi organi v darovanje, a kirurška ekipa je pri operaciji hitro uvidela, da to ne bo možno.

“Veliko kadilcev v tej državi ima pljuča, ki izgledajo, kakor ta. Naša ekipa se je odločila, da zavrne ta pljuča za transplantacijo,” je povedal Jingyu. “Poglejte ta pljuča, ali imate še pogum za kajenje?”

Četrtina Kitajcev kadi
Razlog, za kaj je pacient s tako uničenimi pljuči sploh prišel pod nož ekipi za transplantacijo naj bi bila CT slika pljuč, ki zaradi časovnih omejitev ni bila opravljena. Približno 26,6 odstotkov kitajskega prebivalstva starih nad 15 let kadi, kar naj bi bilo vzrok za številne težave s pljuči in dihali.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki