[Video] Merlin namočil Jankovića – po balkansko mu je “zrihtal” cepljenje

Datum:

“Vsakič znova se potrdi, da je Janković najbolj pokvarjen in skorumpiran politik, kar jih je Slovenija imela. Urejal je cepljenje mimo vrste, obenem pa hujskal levičarske anarhistične horde, da so razbijale po Ljubljani in širile smrtonosni virus,” je v odzivu na nedavni intervju priljubljenega pevca na Balkanu Dina Merlina kritično komentiral nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je v času prvega vala koronavirusa, ko so se pojavile množične okužbe in na voljo še ni bilo cepiva, odzval zelo brezbrižno, ker ni šel v zapiranje lokalov, kjer so se ljudje množično zbirali. V tem rizičnem času pa je tudi skliceval sejo mestnega sveta. V času drugega vala epidemije, ko je vnovič naraščalo število okužb, se ni oziral na omejitev zbiranja in je celo napovedal množično zborovanje ob dnevu zmage, ki je bila namesto 9. maja 4. avgusta 2020, torej na dan, ko se je rodil Janez Stanovnik, preminuli častni meščan Ljubljane in nekdanji vodja ZZB NOB s 7 tisoč evri pokojnine.

Ker župan najlepšega mesta na svetu ni na ves glas kritiziral vsakotedenskih protestov proti nekdanji vladi in je v glavnem pozval k spoštljivosti, čeprav so ti med drugim prispevali k širjenju okužb, pa je verjetno marsikomu zanimivo nedavno razkritje znanega bosanskega pevca Edina Dervišhalidovića, javnosti znanega pod imenom Dino Merlin, ki je v intervjuju za portal 24ur pred petkovim in sobotnim koncertom v dvorani Stožice povedal, da je Janković priskočil na pomoč in prek vrste urediti cepljenje proti covidu-19.

V času, ko se je po njegovih besedah začelo širjenje covida-19, mu nikakor ni uspelo  nikjer urediti cepljenja za ženo, ki ima visok pritisk. “In to nama je omogočil župan Zoran Janković v Ljubljani,” je iskreno priznal Merlin in dodal, da sta z ženo Amelo nemudoma prišla na cepljenje v slovensko prestolnico. “Najprej ona, potem pa sem to izkoristil tudi sam.” Kot je še povedal, ga je sprehajanje po prazni Ljubljani tedaj tako navdušilo, da je sprejel odločitev za nakup dveh stanovanj, da bo lahko na ta način tukaj v prihodnje preživel še več časa.

To, da je Janković, ki sicer v času epidemije res ni nikdar izrazil nasprotovanja cepljenju, priskrbel cepljenje mimo vrste, ni ravno skladno z njegovim ravnanjem, ta namreč ni naredil nič, da bi s pozivom politkolesarjem kot vidni predstavnik slovenske levice tako ali drugače prispeval k omejevanju zbiranja. Kot kaže, pač nikakor ni zmogel skrivati, da mu prejšnja oblast ni bila niti najmanj po volji. Sedaj je stanje seveda povsem drugačno, saj je že ničkolikokrat povedal, da imamo res srečo, da nam vlada Robert Golob.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...