[Video] Ekvador prizadel močan potres – med žrtvami tudi otrok

Datum:

Ekvador je danes dvanajst minut čez poldne po lokalnem času prizadel močan potres. Po prvih, še nepotrjenih podatkih, ki jih je objavil Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC), je bila moč potresa, ki je prizadel obalno območje Guayasa, med 6,7 in 6,9 stopnje po Richterjevi lestvici. Do sedaj je bilo potrjeno, da je življenje izgubilo najmanj 12 ljudi, med njimi tudi otrok.

Epicenter potresa je bil približno 80 kilometrov južno od Guayaquila, mesta, v katerem živi več kot tri milijone ljudi, in približno 60 kilometrov od mesta Cuenza. Reuters poroča, da je do potresa prišlo v morju nedaleč od obale Ekvadorja, na globini približno 65 kilometrov. Čutilo ga je na milijone ljudi, bil pa je tako močan, da so ga čutili tudi v sosednjem Peruju.

Trije ljudje, vključno z otrokom, so umrli, ko se je nanje zrušila hiša v Machali. Druga oseba je umrla v mestu Cuence, ko so nanjo padle ruševine, medtem ko je bila v svojem avtomobilu, navaja Jutranji List. BNONews pa poroča, da sta v mestu Balao življenje izgubili še dve osebi.

Naravna katastrofa je prekinila tudi televizijski prenos v živo in prestrašila voditelje, ki so se oklepali svojih miz, medtem ko se je stavba tresla:

Zrušilo se je več zgradb, lokalni mediji pa poročajo, da naj ne bi obstajala nevarnost cunamija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...