[Video] Ekvador prizadel močan potres – med žrtvami tudi otrok

Datum:

Ekvador je danes dvanajst minut čez poldne po lokalnem času prizadel močan potres. Po prvih, še nepotrjenih podatkih, ki jih je objavil Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC), je bila moč potresa, ki je prizadel obalno območje Guayasa, med 6,7 in 6,9 stopnje po Richterjevi lestvici. Do sedaj je bilo potrjeno, da je življenje izgubilo najmanj 12 ljudi, med njimi tudi otrok.

                   

Epicenter potresa je bil približno 80 kilometrov južno od Guayaquila, mesta, v katerem živi več kot tri milijone ljudi, in približno 60 kilometrov od mesta Cuenza. Reuters poroča, da je do potresa prišlo v morju nedaleč od obale Ekvadorja, na globini približno 65 kilometrov. Čutilo ga je na milijone ljudi, bil pa je tako močan, da so ga čutili tudi v sosednjem Peruju.

Trije ljudje, vključno z otrokom, so umrli, ko se je nanje zrušila hiša v Machali. Druga oseba je umrla v mestu Cuence, ko so nanjo padle ruševine, medtem ko je bila v svojem avtomobilu, navaja Jutranji List. BNONews pa poroča, da sta v mestu Balao življenje izgubili še dve osebi.

Naravna katastrofa je prekinila tudi televizijski prenos v živo in prestrašila voditelje, ki so se oklepali svojih miz, medtem ko se je stavba tresla:

Zrušilo se je več zgradb, lokalni mediji pa poročajo, da naj ne bi obstajala nevarnost cunamija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...