Volkovi klali na ilirskobistriškem

Datum:

“Po napadu in pokončanem teličku smo se včeraj odločili, da noč preživimo pri čredi v Podgradu in pazimo nanjo. Ampak, glej ga, zlomka, prišli smo pet minut prepozno! Volkovi so se že spravili na komaj dva dni starega telička, ki nam je pred očmi izdihnil le nekaj trenutkov zatem, ko smo prišli do njega. Res srce parajoči dogodek. Še posebno, ko vidiš, kako živo bitje umira, ob tem pa njegova mati žalostno joče in kliče za njim,” so v petek sporočili s kmetije Peternelj. Posnetki pokola so tukaj.  

Zlasti kmetje in lovci zadnja leta opozarjajo na prekomerno razmnoževanje krvoločne zverjadi, ki ogroža tako živino kot druge domače živali, celo pse. Ključni razlog težav so dejansko ne/paravladne organizacije. Zato, da na podeželju (posredno) povzročajo zmedo in škodo, pa so financirane iz državnega proračuna! Omenja se Alpe Adria Green, ki je do danes prejela že preko 300 tisočakov! V preteklosti je NVO-ju že uspelo preprečiti odstrel medveda in volka, pozneje pa so si enako prizadevali tudi glede šakala. Podobno vlogo naj bi igrala AniMa (doslej je prejela okoli 24 tisočakov!).

Zavod za gozdove navaja, da se “kljub strokovno utemeljenim in trajnostno naravnanim predlogom za odstrel volka in medveda zadnja leta redno dogaja, da Upravno sodišče RS zaustavi odstrel na pobudo nekaterih nevladnih organizacij, o zadevi pa se nato vsebinsko ne opredeli, saj odločanje traja dlje, kot traja veljavnost dovoljenj za odstrel.” Med vrstami, ki se nevarno razmnožujejo, omenja tudi divjega prašiča, konkretnih NVO-jev pa Zavod ne navaja. Prav tako smo že poročali, da imajo aktivisti za svoje sporno početje “blagoslov” Unesca, ki namerava Srednjo Evropo in Balkan spremeniti v “poslednjo evropsko divjino”.

Volkovi so pokončali telička. (Foto: Fb)

Gre za čudaške predstave “blokovskih romantikov”, ki z resničnostjo življenja/tegob podeželja nimajo veliko skupnega … Očitno jih zanima le preživetje zveri, ne pa tudi goveda, kar je skrajno dvolično. Prav tako jih ne skrbi za varnost prebivalcev podeželja. Zadnje tragične vesti prihajajo s turistične kmetije Peternelj v bližini Ilirske Bistrice, kjer so se “po napadu in pokončanem teličku včeraj odločili, da noč preživijo pri čredi v Podgradu in pazijo nanjo.” Toda prišli so nekaj minut prepozno. Volkovi so se tačas že spravili na dva dni starega telička, ki je poginil pred njihovimi očmi. In to le nekaj trenutkov za tem, ko so prispeli na kraj “zločina”.

“Mesa kmalu ne bo več oziroma ga bomo očitno redili za prehranjevanje zaščitenih zveri!”
“Res srce parajoči dogodek. Še posebno, ko vidiš, kako živo bitje umira, ob tem pa njegova mati žalostno joče in kliče za njim,” so sporočili. A to še ni vse. V petek zjutraj jih je na domačem pašniku, le nekaj 100 metrov od domače hiše, pričakalo še eno presenečenje – tudi tu so ob cesti pustošile zveri. “Takšni dogodki, ki jih je na žalost vse več, so postali, hoteli ali ne, skoraj del našega vsakdana. Žalostno, ampak resnično,” so zgroženi. Za konec pa so cinično dodali: “Seveda je po novem priporočljivo uživati več zelenjave in sadja, saj mesa kmalu ne bo več oziroma ga bomo očitno redili za namen prehranjevanja zaščitenih zveri!” 

Krava ob svojem teličku, ki so ga pokončali volkovi. (Foto: Fb)
Foto: Fb

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...