[Video] Ekvador se je obrnil na Interpol, da bi dosegli aretacijo nekdanjega zunanjega ministra Patina, ki je podpiral Assangea

Datum:

V Ekvadorju oblasti nadaljujejo s pregonom podpornikov Juliana Assangea. Potem ko je zaradi tega pobegnil iz države nekdanji zunanji minister, se je zdaj znašel celo na Interpolovem seznamu iskanih.

Iz pisarne državnega tožilca v Ekvadorju so sporočili, da je proti nekdanjemu zunanjemu ministru Ricardu Patinu sprožena preiskava zaradi “govora v katerem je nagovarjal ljudi naj zasedejo javne institucije in zaprejo ceste,” v podporo nedavno aretiranemu ustanovitelju Wikileaks Julianu Assangu.

Poleg domnevnih protivladnih aktivnosti oblast Lenina Morena Patina dolži sodelovanja s švedskim programerjem Olo Binijem, ki je bil po poročanju RT prejšnji teden aretiran zaradi suma “hekanja” za WikiLeaks.

Interpol izdal rdeče opozorilo
Sodnik je namreč za Patina odredil pripor, a je ta sredo ponoči pobegnil v Peru. Ekvador je zato za nekdanjega ministra, ki je služil v vladi nekdanjega predsednika Rafaela Corree, od Interpola zahteval izdajo rdečega opozorila, ki od tujih držav zahteva, da Patina najdejo in do izročitve Ekvadorju držijo v priporu.

64-letni Patino je namreč glasen nasprotnik Morenove vlade, ki je odločitev, da Assangu odvzamejo azil označil za “svetovno sramoto” in obtožil predsednika, da krši ustavo in mednarodno pravo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....