[Video] Evropska komisarka za notranje zadeve: Priseljevanje 200.000 ilegalnih migrantov na leto je dobra stvar, vsi ki temu nasprotujejo so rasisti in ekstremisti!

Datum:

Evropska komisarka za notranje zadeve v EU Ylva Johansson v enem izmed intervju zatrdila, da migranti bogatijo Evropsko unijo in bi ta brez njih bila veliko bolj revna. Nasprotnike politike odprtih vrat in neomejenih migracij je označila za rasiste. Na leto v Evropo pride vsaj 200 tisoč ilegalnih migrantov

                   

V intervjuju za mislišče Friends of Europe švedska komisarka Ylva Johansson trdi, da so migracije v Evropi ena sama pozitivna stvar, kjer ni negativnih posledic. Po njenem videnju naj bi težave videli samo desni ekstremisti, ki naj bi jih iz strahu označili kot nekaj nenormalnega,  poroča Voice of Europe.

Evropska komisarka nasprotnike migracij označuje kot ekstremiste in rasiste. “Vedno so bili in vedno bodo tukaj desničarski ekstremisti in rasisti, ki so polni strahu pred tujci, ki opisujejo migrante kot nekaj nenormalnega. Vendar to ni res. Migracije so nekaj normalnega, migranti so tukaj in so vedno bili skozi generacije, zato imamo ogromno imigrantov in državljanov z emigrantskimi koreninami, ki so del nas in so mi.”

Evropski komisarki se zdi, da se Evropa z visokim letnim številom migrantov bogati, ne glede na to, da dejansko obremenjujejo naš socialni sistem. “V normalnem letu imamo v Evropski uniji  do milijon in pol priseljencev, brez njih bi bili veliko bolj revni. Dodatno imamo nekje okrog 200 tisoč ilegalnih imigrantov.”

Kot v celotnem članku poudarja so zanjo migracije nekaj čisto normalnega in se očitno ne zaveda krize, ki se trenutno dogaja v Grčiji in katerim smo bili priča tudi v ostalih državah v preteklosti. “Zato želimo poudariti imigracije, da so nekaj čisto normalnega, s katerimi se lahko popolnoma normalno spopadamo. Migracije potrebujemo in z migracijami se bomo spopadali na zakonit način.” 

Evropska Unija že pripravlja osnutek migracijskega pakta, ki bo predstavljen nekje v začetku poletja. Nov predlog naj bi drugače ilegalnim migrantom omogočil status legalnega vstopa v državo. Status med ilegalnimi in legalnimi migranti bi se tako izenačil. V EU trdijo, da bodo na tak način onemogočili tihotapce ljudi. Z drugimi besedami, neobvezujoči marakeški sporazum naenkrat postaja obvezujoč.

“Potrebujemo migracije in s priseljevanjem se moramo soočiti na urejen način,” je povedala komisarka Johanssonova.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...