[Video] Evropski poslanec AfD ujet na posnetku, kjer brani kršitve človekovih pravic v Katarju

Datum:

Pred dnevi smo pisali o evropskem poslancu nemške AfD Maximillianu Krahu, ki je postal glas Pekinga v srcu EU. A očitno ne le to, v drugem delu članka o aferi Qatargate raziskovalni novinarji opisujejo, kako Krah v Bruslju – kot izurjen strokovnjak – prodaja tudi katarsko propagando. “Arogantno je kritizirati Katar, ker ni pripravljen sprejeti družbenih modelov, ki jih zavzema Zahod. Gostiti svetovno prvenstvo v nogometu ne pomeni odreči se lastni kulturi,” je med drugim prepričan Krah – vse lepo in prav, če ne bi ta kultura vključevala kršenja človekovih pravic in celo smrti velikega števila ljudi.

Pred tednom dni je izbruhnil eden največjih škandalov v Bruslju. V aferi Qatargate za zdaj kaže, da je Katar aktivno trgoval z gotovino v vrečah (dobesedno s kupi denarja) za vplivno podporo pri vodilnih poslancih evropskega parlamenta in pri bruseljskih birokratih ter celo pri podpredsednici parlamenta Evi Kaili in njenem partnerju Francescu Giorgiju – slednji je nekdanji pomočnik drugega obtoženca, vplivnega italijanskega socialista Piera Antonia Pazerija,  ki je obtožen, da je deloval kot kanal pri vzpostavljanju denarnega toka v Evropo prek nevladne organizacije, ki jo vodi. Ta škandal je pretresel evropsko politiko, ki slovi po pomanjkanju transparentnosti. Zdaj se zdi, da bo enoletna belgijska zvezna preiskava tega korupcijskega škandala z denarjem za usluge ujela veliko več poslancev evropskega parlamenta (nedavno se je pokazalo, da preiskava preučuje približno 60 dodatnih poslancev tega več kot 700-članskega neposredno izvoljenega zakonodajnega telesa).

Na portalu creativedestructionmedia so v prvem delu preiskave o poslancu evropskega parlamenta iz Nemčije AfD Maximilianu Krahu izpostavili njegovo nenehno spotikanje odkritih nasprotnikov zahodnega sveta iz njegove platforme Evropskega parlamenta, kitajske komunistične partije, Rusije, Katarja in drugih. V tem drugem poglavju pa so se poglobili v pozicioniranje Champagne Maxa (kot ga imenujejo politični krogi Berlina in Bruslja, kjer deluje) vizavi z zdaj dobro znanim zahodnim vplivom, ki kupuje katarski režim. Oglejmo si torej nekaj največjih uspešnic Maxa Kraha, ki zastopa katarske interese. Opomba: zaenkrat še ni neposrednega dokaza, da je Krah sodeloval v teh pajdaških igrah, vendar je njegova retorika nenehnega zavajanja glede dokazano nepoštenega režima, preplavljenega s kršitvami človekovih pravic, zanimiva in zahteva nadaljnjo preiskavo zlasti glede na to, kako nasprotujoča so si njegova stališča z dobro dokumentirano resničnostjo.

V prvem delu te večdelne serije so raziskovalni novinarji pokazali Krahovo nedavno novembrsko sporočilo za javnost Evropskega parlamenta, v katerem je uradno izjavil, da ga vsi državljani in novinarji navajajo kot neposredno povezanega. V tem sporočilu za javnost AfD EU z dne 21. novembra je Krah povedal tole o Katarju, svetovnem prvenstvu in obtožbah o velikem številu smrti na delovnem mestu zaradi gradbenih projektov: “Obstajajo dobri razlogi za ali proti gostovanju svetovnega prvenstva v Katarju. Ne glede na to, je arogantno kritizirati Katar, ker ni pripravljen sprejeti družbenih modelov, ki jih zavzema Zahod. Gostiti svetovno prvenstvo v nogometu ne pomeni odreči se lastni kulturi. Tako kot ne želimo nošenja burk na domačih stadionih, Katar ne želi mavrične propagande na nogometnem igrišču in izven njega. To je treba spoštovati. Očitno tega v Bruslju in Berlinu še niso dojeli. Kampanja, ki se vodi proti Katarju, v veliki meri temelji na lažnih novicah, kot je razglasitev vsakega tujca, ki je umrl v Katarju od svetovnega prvenstva v nogometu, za “smrt svetovnega prvenstva”. To preprosto zbuja dvome.”

Senca, ki jo je Krah vrgel na dobro dokazan dejanski vzorec zlorabe človekovih pravic s strani Katarcev nad njihovimi azijskimi subkontinentalnimi tujimi gostujočimi delavci, ki so fizično zgradili sodobno Doho in vzpostavljeno infrastrukturo za letošnje trenutno svetovno prvenstvo, je več kot neiskrena. Preiskav, objavljenih v zadnjih nekaj letih, ki so dokazale te hude zlorabe, ni manjkalo in po besedah avtorjev predstavljajo prekletstvo za vsakogar, ki premore kanček človečnosti in osnovnega spoštovanja človeškega dostojanstva. Krah je namignil, da je dobro preizkušeno najemniško oziroma suženjsko delo, ki so ga uporabili za izgradnjo bleščečega stadiona in drugih konstrukcij, ter številne smrti, ki so bile posledica tega, prav tako naracija zahodnih lažnih novic. Preprosto iskanje v Googlu bo vsakemu razumnemu posamezniku omogočilo, da o tem vprašanju poda svojo sodbo – iz virov z desnega, levega in sredinskega spektra.

Foto: epa

Krah je tudi predlagal, da so številne smrti, o katerih so poročali, ocenjene na več kot 6500 v več preiskavah, napačne. In kar je najbolj šokantno, nedavno je govoril z novinarjem pod krinko iz gverilske novinarske organizacije Project Veritas in trdil, da je zaradi delovnih pogojev med projektom gradnje katarskega svetovnega prvenstva v Dohi umrlo manj kot 20 ljudi. Vsakršno navajanje večjega števila smrti kot 20 je označil za “sranje”. In da je večina teh pripisanih smrti posledica poškodb na delovnem mestu. Njegov vir? Katarski veleposlanik pri EU. Lahkovernost in naivnost, ki bi ju moral imeti človek, da bi verjel besedi tiskovnemu predstavniku režima o takem vprašanju lastnih zlorab človekovih pravic, sta težko združljivi. Še posebej, če prihaja od nekoga, ki je tako dobro seznanjen s svetovnimi zadevami, kot je član evropskega parlamenta, ki je veliko potoval. Toda glede na Krahovo obsežno prikrivanje kršitev človekovih pravic kitajske komunistične partije se zdi, da je pri njem to nekaj običajnega. Lahko bi domnevali, da je katarski veleposlanik pri EU in Natu te “uradne podatke” posredoval Krahu, ko sta se sestala 29. novembra letos. Tukaj je tvit katarske misije na račun EU:

V zadnjih nekaj mesecih pred svetovnim prvenstvom je evropski poslanec Krah vodil celotno kampanjo Katar ima prav, Zahod se moti. Avtorji članka so shranili posnetke zaslona tvitov, če bi izginili med zgoraj omenjenim razširjenim korupcijskim škandalom Qatargate v Belgiji/EU. Priloženih tvitov na Krahovem Twitetr profilu dejansko ni več najti.

Spomnimo, postopek, zaradi katerega je bil Katar letos izbran za gostitelja svetovnega prvenstva v nogometu, je bil poln škandalov, ki se vlečejo več kot desetletje. Sprva domnevne in pozneje dokazane obtožbe korupcije oz. podkupovanja in goljufije so bile uperjene proti uradnikom Fife vse do vrha (zloglasni primer Seppa Blaterja), pri čemer je celoten postopek zdaj priznan kot prirejen. Vsi opazovalci sprejemajo zavajanje in opravičevanje v zvezi s človekovimi pravicami v Katarju. To sprejemajo zlasti v zvezi s kandidaturo za gostiteljstvo svetovnega prvenstva in gradnjo gostiteljskega stadiona v Dohi ter pomožnih struktur okoli njega v dobri veri, da bo to le še ena črna pika več na Fifinem že tako slabem ugledu. Za tiste, ki zanikajo te dokazane obtožbe, se pogosto izkaže, da so vpleteni v nekakšno shemo trgovanja z vplivom, kot so ti škandali okoli Fife in Qatargatea. Glede na vse dokumentirane škandale se je treba vprašati, ali bi bil poslanec Krah ponovno suspendiran z dolžnosti poslanca evropskega parlamenta (kot je bilo razkrito v prvem delu glede Krahove večmesečne suspenzije v Bruslju/Strasbourgu), morda tokrat za vedno. Njegova stališča namreč nasprotujejo stališčem njegove stranke, poslanske skupine, njegovih rojakov, drugih Evropejcev in Zahodnjakov na obeh hemisferah … morda pa Fifa zaposluje?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...