[Video] Gledalci oddaje Kdo vam laže: “Prebudite se, Slovenci!”

Datum:

“Prejšnji teden je Golob izrekel sramotne besede, zdravnike je označil za gnila jabolka. Dr. Simoniti ga je označil za velikega bedaka, je pa tudi velik diktator in lažnivec. Slovenci, ali boste dovolili, da vam vlada gradi azilne domove po Sloveniji?” je v oddaji Kdo vam laže vprašala klicateljica. Poudarila je še, da migranti za to, da pridejo v Evropo, za pot porabijo od 5 do 30 tisoč evrov.

Torkova oddaja Kdo vam laže je bila posvečena državljanom in državljankam, kjer so lahko s klicem v studio izrazili svoja mnenja brez cenzure. Prva klicateljica je menila, da vlada ne dela nobenih zdravih rešitev za državljane. Pač pa kratijo svobodo govora, vabijo ilegalne migrante, na RTV pa govorijo laži. Kaj Slovenci mislijo, se sprašuje. Dodala je, da se ljudje ne zavedajo, kaj je Janez Janša naredil za Slovenijo v zadnjih 30 letih.

To je pronicljiva in temeljita analiza, je povedal Boris Tomašič in omenil zadnje poročanje medijev, ko skušajo Janeza Janšo predstaviti kot proruskega človeka, ker je dal intervju za Voice of Europe in naj bi mu za to plačali Rusi. “V naši založbi je izšla knjiga Zakaj mora Ukrajina zmagati, gre za izjemno delo,” je povedal Tomašič in prebral predgovor knjige, ki ga je zapisal Janez Janša.

Je odlična, izjemno razumljiva razlaga zgodovinskih in moralnih okoliščin, ki so pripeljale do ruske agresije. Hkrati je to eden najbolj prepričljivih tekstov, ki podaja jasen vpogled v posledice, do katerih bi prišlo v primeru ruskega uspeha v Ukrajini. Knjiga je zbirka argumentov, ki dokazujejo brezplodnost kompromisa z zlom. Vedno v zgodovini so takšni kompromisi pripeljali do več trpljenja in smrti in ne do manj. Avtor je tudi eden redkih, ki vidi vzroke za rusko agresijo tudi tam, kjer ima večina drugih analitikov slepo pego.”

“Ali menite, da bi to napisal proruski človek?” je vprašal Tomašič in nadaljeval, ali bi proruski človek šel med prvimi voditelji EU v Kijev, medtem ko ga je Rusija bombardirala. “To so neumnosti, ki potrjujejo, kako nam naši mediji lažejo.”

Naslednji klicatelj je spesnil nekaj besed nekdanjemu predsedniku. “Ne najdem prave besede, da bi te poimenoval, dragi Milan Kučan, ki stalno diktiraš sistem v Sloveniji. Vidim, da to vlado drži skupaj sama laž in doslej si bil največji provokator proti osamosvojitvi, dragi Kučan, sedaj pa spet hočeš, da odstopi Robert Golob in da gre za evropskega komisarja v Bruselj. Do kdaj boš še zganjal takšne p***. Ti, Golob, pa si lažnivec”. Omenil je še Duh Stojmenovo, ki je računalnike le “posodila”.

V nadaljevanju je Tomašič predstavil še drugo knjigo z naslovom Nesvoboda tiska avtorja Marka R. Levina. Več milijonov izvodov te knjige so že prodali po svetu. Lepo sovpada z včerajšnjo tiskovno konferenco, na kateri sta Milan Zver in Janez Janša govorila o pritiskih Věre Jourove na ustavno sodišče in slovensko politiko, da so si podredili medije. “Zato je pomembno, da preberete knjigo,” je povedal Tomašič in tudi pri tej knjigi prebral predgovor, ki ga je sam napisal.

Mark R. Levin je priznani avtor, pravnik, televizijski in radijski voditelj, ki nas vodi skozi kritično analizo medijev ter raziskuje njihovo vlogo in odgovornost v družbi. Knjigo odlikuje temeljita analiza stanja in prinaša drugačen pogled na delovanje medijev. Levin z argumenti, podkrepljenimi s primeri, opozarja na izgubo objektivnosti in prekomeren politični aktivizem medijev. V središču njegovega razmišljanja je tudi vprašanje koncentracije medijske moči, ki vpliva na raznolikost poročanja in svobodo izražanja. Njegova analiza in kritična presoja stanja medijev v Združenih državah Amerike nas spodbujata k razmišljanju o podobnih izzivih, s katerimi se soočamo tudi v Sloveniji. Enostransko in politično motivirano poročanje namreč ogroža delovanje demokracije. V svojem bistvu je nasprotje demokracije. Neuravnotežen medijski prostor preprečuje poštene volitve. Naj vam knjiga Nesvoboda tiska odpre oči in izzove vaše misli!”

Tomašič je predstavil še knjigo 1994 Zarota Depala vas, ki sta jo napisala Janez Janša in Jože Biščak. “Mediji še danes zadevo Depala vas označujejo za afero. To ni bila običajna afera. To je bil državni udar, bila je zarota. Ne samo zarota proti osamosvojitelju Janezu Janši, ampak tudi zarota proti samostojni Sloveniji, pa je zapisal Biščak.

V nadaljevanju je bilo še veliko klicev zaskrbljenih državljanov, ena izmed njih je Golobu svetovala, “da migrante pripelje pod Škabrijel v njegov gozd, ki ga je dobil v dar. Tam naj naredi azilni dom v Novi Gorici”, je dejala gospa iz Nove Gorice.

1994 Zarota Depala vas, ki sta jo napisala Janez Janša in Jože Biščak. “Mediji še danes zadevo Depala vas označujejo za afero. To ni bila običajna afera. To je bil državni udar, bila je zarota. Ne samo zarota proti osamosvojitelju Janezu Janši, ampak tudi zarota proti samostojni Sloveniji.” – Jože Biščak

Eden od klicateljev pa je bil zelo optimističen in je napovedal, da opozicije po naslednjih volitvah ne bo in da bo večino dobila stranka SDS in stranka Pavleta Ruparja. “Vašo oddajo pa bodo mogli ukiniti, ker ne bo lažnivcev.”

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...