[Video] Grozljivo! Na tisoče migrantov, ki so na poti proti Hrvaški in Sloveniji, koraka po ulicah in enoglasno vpije: “Allahu Akbar”!

Datum:

Razmere se definitivno izmikajo nadzoru! V javnost je prišel nov videoposnetek, na katerem je razvidno, da množica migrantov, ki so namenjeni Sloveniji vpijejo po ulicah Allahu Akbar in s tem sporočajo, da se pripravlja nekaj velikega. Poročali smo že da je bosensko-hercegovsko ministrstvo za notranje zadeve v Unsko-sanskem kantonu v ponedeljek začelo s preselitvijo več kot tisoč ilegalnih migrantov, ki so živeli v zapuščenih zgradbah v Bihaću, in katerih  naslednja postaja je ravno Slovenija. S tem namenom so več kot tisoč migrantov, ki so prebivali v zapuščenih objektih po Bihaću, odvedli do Vučjaka, bližje hrvaški meji.

                   

Prostovoljci Rdečega križa, ki so v omenjenih migrantskih centri pomagali so se zaradi varnostnih razlogov odločili, da bodo svoje osebje umaknil s tega območja, tudi oblasti so v bližnjem Bihaću napovedale prenehanje z dovozom hrane in odvozom komunalnih odpadkov. Migrantski centri so namreč prepolni, tam kjer je mišljenih  600 migrantov, konča več po kot 2.500.  Odtegnitev pomoči je napovedal tudi bihaški župan.

Kam bodo odšli migranti, ko bodo prepuščeni sami sebi?
Nazaj v Bihać najverjetneje ne. Vprašanje je tudi, če jim bo bosanska policija to dovolila, saj jih sicer v preteklih dneh ne bi vodila na Vučjak. Največja možnost je, da bodo šli naprej. Čez Plešivico na hrvaško stran, od tam pa v Slovenijo. To pomeni, da se na slovensko južno mejo lahko zelo hitro zgrne več tisoč nezakonitih migrantov naenkrat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=eQlYxCO2sTU

Kako je Slovenija pripravljena na to?
Slabo. Vlada pod vodstvom Marjana Šarca tudi v zadnjem času ni naredila ničesar za večji nadzor meje. Vojakom ni podelila večjih pooblastil. O nezakonitih prehodih je tudi čedalje manj uradnih policijskih sporočil, četudi stanje na terenu kaže, da je prehodov čedalje več. Ostankov oziroma smetišč za migranti pod Gorjanci, v Beli krajini in na Kočevskem je čedalje več. Tabori so, na primer, že tik pod Dolžem in krajem Vrhe. Policija se tam sicer redno giblje, vendar poročil o prijetih ni, za migranti ostajajo le smeti in zvožene poti. Podobno je v Beli krajini in na Kočevskem. Nenadzorovano prihajajo že tudi daleč v notranjost države.

Lana Božič

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...