[Video] Policija potrdila: Napadalec na žensko v središču Ljubljane je eritrejski migrant in je že v rokah policistov!

Datum:

Po sedaj uradnih informacijah se je v torek v večernih urah v centru Ljubljane zgodil napad z nožem. Po poročanju NTA je temnopolti moški zabodel dekle pred Parlament pubom na Šubičevi ulici, šlo naj bi za njegovo partnerko. Policija je potrdila, da je šlo za eritrejskega migranta. Življenje napadene ženske je ogroženo. 

                   

Posnetek večerne drame se je kaj kmalu pojavil na socialnih medijih, prikazuje pa reševalna in policijska vozila, ki so prispela nekaj minut po grozovitem napadu. Parkirala so se na križišču med Šubičevo ulico, ki vodi do državnega zbora, in Slovensko cesto, ki teče vzporedno s Kongresnim trgom.

Po poročanju medijev in po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bil temnopolti moški celo partner napadene, po napadu je pobegnil, nož pa naj bi odvrgel na gradbišču Šumi.

Policija osumljenca prijela okrog poldneva, so sporočili na socialnih omrežjih, prav tako so že našli domnevno orožje, s katerim je izvedel napad. V sporočilu za javnost so prav tako sporočili, da je bilo Eritrejčevo bivanje urejeno na podlagi dovolitve zadrževanja, ki ga predpisuje Zakon o tujcih. Zapisali so še, da gre za “kategorijo tujca, ki ga ni možno odstraniti v izvorno državo in glede tega potekajo postopki pristojnih organov.”

Lokacija domnevnega napada, Parlament Pub, je sicer priljubljeno shajališče ljubljanske mladine in obljudeno vse dni v tednu.

Policija: Napadalec je iz Eritreje
Včeraj, 15. 11. 2022, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju R. Slovenije. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od preje in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, vam drugih informacij trenutno ne moremo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...