Mag. Dejan Kaloh: “V Mariboru pod aktualno mestno garnituro vse zamaka”

Datum:

Vseh 15 kandidatov za župana Mestne občine Maribor je sinoči na Televiziji Slovenija soočilo poglede na različna področja. Z izjemo aktualnega župana so bili vsi kritični do trenutnega stanja športne infrastrukture v mestu in delovanja javnega holdinga, pri sprejemanju občinskega prostorskega načrta pa bi bolj upoštevali pomisleke javnosti.

                   

Mag. Dejan Kaloh, kandidat stranke SDS, je med drugim povedal: “Pod aktualno mestno oblastjo je promet v Mariboru postal kaotičen. Rešitvi sta dve: dokler ustrezno ne rešimo prometnih tokov v mestu, bo Koroška cesta spet odprta v eno smer kot območje udomačenega prometa, pri Štuku pri rondoju pa bomo zgradili nadhod.”

Po ocenah nekdanjega župana Franca Kanglerja (NLS) je bila napaka, da je upravljanje občinskih športnih objektov prešlo pod holding, saj da bi samostojen športni zavod ustrezneje skrbel za infrastrukturo in kadre.

Aktualni župan Saša Arsenovič pa je izpostavil, da je bilo v zadnjih štirih letih v šport v Mariboru okoli 40 milijonov evrov. Med drugim je spomnil na obnovo stadiona Ljudski vrt, skate parka in kopališča Pristan, vlaganja na Pohorju in pridobitev organizacije olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem).

Ostali se s tem niso strinjali. Kaloh je med drugim dejal: “V Mariboru pod aktualno mestno garnituro vse zamaka.”

Kritični so bili tudi do delovanja holdinga, medtem ko je Arsenovič vztrajal, da so z njim dosegli večjo učinkovitost javnih podjetij. Mag. Dejan Kaloh pa je dejal: “Kakor hitro je župan Arsenovič začel razlagati, da bo Maribor naredil holding po vzoru Jankovića, se je vedelo, da bo prišlo do stranpoti. Občani od holdinga nimajo nič, celo nasprotno – toplota in pogrebne storitve so se celo podražile!”

Moje Podravje 

Sorodno

Zadnji prispevki

Mahnič o nezakonitih ravnanjih Svobode, Lah ostal brez argumentov

"Če je lahko elektro tajkun, ki je trenutno v...

[Video] Stara padala za Gazo? “Kdo je glasoval za te bedake?”

Vlada bo za Palestince porabila 2,5 milijona evrov. To...

Slovenski gostinec prevzel upravljanje 4-zvezdičnega hotela in gradu v lasti svetovno znane družine

Družina Riedl, ustanoviteljica in lastnica svetovno znanega podjetja za...

Orban: Sodba Sodišča EU (ECJ) je resna kršitev prava EU

Poleg levo nagnjenega Evropskega parlamenta je Sodišče EU (ECJ)...