[Video] Hamas opoldne izstrelil novo veliko število raket na Izrael – Netanjahu svari pred posledicami, oglasil se je tudi Iran

Datum:

Hamas je okrog poldneva začel z novo ofenzivo raket na Izrael v oboroženem spopadu, ki traja že več kot deset dni. Po poročanju tujih tiskovnih agencij so na udaru mesta Sderot, Gavim, Nir Am, Ibim in Mefalsim. Ogromno raket je poletelo tudi proti izraelskima mestoma Ashkelon in Ashdod. Dve raketi sta padli v Netivot, ena pa je eksplodirala v zraku. Glede poškodovanih v Izraelu sicer zaenkrat ni uradnih podatkov. Je pa časopis Times of Israel poročal, da je bil tudi na izraelskega voznika na Zahodni obali izvršen napad, a ga napadalec ni uspel raniti.

Spomnimo. Izrael se je raketnim napadom ubranil odločno, podporo pa so mu namenile številne države, med njimi tudi ZDA in Slovenija, za kar se je premier Benjamin Netanjahu zahvalil na Twitterju. Palestinska stran trdi, da je bilo v okviru izraelskih povračilnih ukrepov ubitih najmanj 174 ljudi, od tega 47 otrok. Skupaj naj bi bilo poškodovanih 1200 ljudi. 15 Palestincev naj bi bilo ubitih v jutranjem napadu na Gazo, so sporočili zdravstvene oblasti v Hamasu. Sicer pa poteka intenzivna akcija iskanja morebitnih žrtev med ruševinami.

Hamasove sile (foto: epa)

Poročali smo že, da so palestinski teroristi iz Gaze po podatkih izraelskih sil od ponedeljka izstrelili že več kot 2300 raket nad Izrael. V napadih je umrlo deset Izraelcev, od tega en otrok, na stotine pa je ranjenih.

Izraelske oblasti sicer pričakujejo, da bo Gaza danes ostala brez goriva za svojo elektrarno. Izraelska vojska je namreč zaprla mejni prehod Kerem Shalom, skozi katero gre cevovod v Gazo, tako da je dotok goriva že nekaj časa blokiran. Količina električne energije je bila tako zmanjšana na od štiri do pet ur dnevno.

Medtem se je oglasil tudi uradni Iran, ki je Hamasovi teroristični celici obljubil podporo v boju proti Izraelu, so poročali iranski mediji. Spomnimo, Iran judovsko državo tretira kot neprijateljsko in podpira skupne boje proti Izraelu, denimo Hamasa v Gazi in Hezbollaha v Libanonu.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....