[Video] Hrvaški general Ante Gotovina nagovoril vojne veterane

Datum:

Na družbenih omrežjih se je bliskovito razširilo sporočilo v katerem se upokojeni hrvaški general Ante Gotovina obrača na branitelje in državljane Hrvaške ter poudarja pomen domovine. Ob tem je še posebej poudaril, da je država lahko takšna ali drugačna, vendar pa mora biti kritika vselej konstruktivna in nikdar destruktivna. 

                   

Upokojeni hrvaški general Ante Gotovina je v svojem nagovoru poudaril, da je sever tisto po čemer se morajo kot vojaki orientirati. “In ko gledamo sever vidimo Hrvaško. Hrvaška je kot ena ptica, z dvema kriloma. Na skrajnem desnem krilu vidimo Vukovar, vse vas, ki ste danes nocoj z nami iz Vukovarja.” Kot je še dejal Gotovina, je na skrajnem levem krilu Dubrovnik, od koder so se skupaj prav tako zbrali branitelji Hrvaške, skupaj z branitelji iz Pakoštan.

Poudaril je pomen poslušanja. Človek, ki posluša, se vedno lahko česa nauči. Kot je med drugim še poudaril, imajo domovino. “Država je lahko takšna ali drugačna. Lahko smo kritični, a naj bo naša kritika konstruktivna, nikoli destruktivna. Kritika je vedno dobrodošla za tiste ljudi, ki znajo poslušati.” Ob tem je še posebej izpostavil, da je najpomembnejša prav domovina.

Po mnenju Gotovine so tisti, ki so zanjo nekaj dali zagotovo njeni branitelji iz zadnje domovinske vojne. Domovina je zanj neuničljiva, saj jo vsakdo nosi v svojem srcu. Obenem je še poudaril pomen Boga, brez katerega ne bi bilo ničesar, in ki je gospodar zgodovine. “Samo in edino z Njim nikdar ne smemo biti sovražniki, ker Mu pripadamo. On skrbi za nas in to najbolj občutimo, ko smo na dnu, ko pa nam je dobro pa znamo zapreti vrata pred Njim.” To si rečemo v sebi, obenem pa zavedamo svoje grešnosti, smo samo ljudje. “Naj Bog čuva nas , našo domovino, vaše družine in našo skupnost.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...