[Video] Hrvati v bližini slovenske meje v strahu zaradi migrantske nadloge! Od vlade zahtevajo, da na mejo z BiH pošlje vojsko!

Datum:

5. oktobra 2020 so ilegalni migranti na področju Mrkopalja na Hrvaškem, vsega nekaj manj kot 20 kilometrov od slovenske meje ukradli več osebnih vozil. Policija je enega od ukradenih avtomobilov naslednje jutro našla razbitega v jarku ob cesti, migrantov pa ne. Domačini opozarjajo, da je stanje zaradi neprekinjenega navala ilegalcev nevzdržno, da živijo v strahu, medtem pa v HSP pozivajo vlado, da na mejo z Bosno in Hercegovino napoti vojsko in zavaruje mejo.

Po pričevanju domačinov iz Mrkopalja so ilegalni migranti v noči iz 5. na 6. oktober ukradli več avtomobilov, in se z njimi po vsej verjetnosti odpeljali do slovenske meje. Enega od ukradenih avtomobilov so našli v razbitinah v jutranjih urah 6. oktobra 2020 okoli 5 kilometrov stran od meje s Slovenijo.

S terena je poročal član HSP Tomislav Majnarić – Gile. “Avto, ki so ga ilegalni migranti nocoj ukradli na področju Mrkopalja,” je povedal Majnarič in pokazal na razbitino, ki se ji ni želel približevati dokler policija ne opravi svojega dela.

“Človek je ostal brez avta. Sredi noči so mu brezimni tuji državljani, prišli, ukradli in odtujili avto. Vprašanje je kakšne bodo sankcije proti povzročiteljem, ki so to storili,” je nadaljeval Majnarić in opozoril, da je to zgolj eno najdeno vozilo. Ilegalni migranti so  iste noči v Mrkopalju ukradli še dva avtomobila.

https://www.facebook.com/100004635842896/videos/1686683428162836/

Lokalni prebivalci so v pogovoru z Majnarićem razkrili da živijo v strahu. Klatenje ilegalnih migrantov je postalo stalnica. Kraji kjer so se prej počutili doma, varne, jih zdaj navdajajo s tesnobo.

Vojsko na meje
Majnarić je tudi na sklicani novinarski konferenci HSP opozoril na težave s katerimi se soočajo Hrvati zaradi porozne meje z Bosno in Hercegovino, ter pozval vlado Andreja Plenkovića, da na mejo napoti vojsko. Pri HSP so opozorili, da ilegalni migranti ogrožajo varnosti in življenja hrvaških državljanov in uničujejo njihovo posest. Vlada pa medtem vztraja da so hrvaške meje zavarovane in vpliv ilegalnih migrantov majhen. Če bi to bilo res, v HSP sprašujejo vlado, kako si razlagajo nenavadno veliko število vlomov, kraj, ter dokazov o povzročeni škodi.

“Zakaj se naš narod boji govoriti o tej temi?” se sprašuje član predsedništva HSP Delnice Ivan Piškor. “Zgolj redki si drznejo govoriti o tem.” Pri tem je kot nekaj zanimivosti Piškor izpostavil, da ko najdejo kakršnekoli dokumente ilegalnih migrantov, so ti vedno rojeni 1. januarja, razlikuje se samo letnica rojstva, ki pa je v veliki večini primerov dovolj majhna, da naj bi šlo za “mladoletnika”. EU namreč mladoletnikom brez spremstva zagotavlja preferenčni tretma, česar se ilegalci dobro zavedajo in s pridom izkoriščajo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...