Iran postaja vse bolj nemiren, v napadu na iransko revolucionarno gardo ubitih več ljudi

Datum:

V javnost je prišel dramatičen posnetek strelskega napada na iranske enote med vojaško parado v jugozahodnem mestu Ahvaz. Ubitih naj bi bilo najmanj osem vojakov. 
Islamska republika Iran postaja vse bolj nemirna, nezadovoljstvo nad iranskim režimom se kaže tudi v napadih na njene vojaške formacije. V javnosti že kroži videoposnetek, iz katerega je razvidno, da je bila vojaška parada v mestu Ahvaz tarča neznanih napadalcev. Podoben napad se je nedavno zgodil tudi na paradi v Venezueli, kjer je sodeloval tudi venezuelski samodržec Nicolas Maduro. Gre torej za taktiko diktatorskih režimov v trenutku največje šibkosti režima, da lahko zoper politične nasprotnike uvedejo še strožje ukrepe in represijo, pri tem pa jim pripišejo odgovornost za napad.
Videoposnetek enega izmed udeležencev parade se je pojavil na spletu takoj po dogodku, na njem pa se vidi iranske vojake in nekaj civilistov, ki so se  pred streli pušk ulegli na tla in se plazili. V napadu sta umrla dva napadalca, dva pa sta uspela pobegniti in ju varnostni organi še iščejo. Uradnih podatkov o žrtvah sicer še ni. Poročila navajajo tudi različno število ranjenih, od sedem do 20.
C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...