[Video] Janez Janša: “Ljubezen do slovenske zemlje, do tradicije in jezika je Slovence ohranila.”

Datum:

“Slovenski narod je šel skozi hude preizkušnje. Uničili ali potujčili so nam zemljo, ostal pa je kmet na svoji zemlji. Ljubezen do slovenske zemlje, do tradicije in jezika je Slovence ohranila,” je poudaril predsednik Slovenske demokratske stranke na 24. tradicionalnem srečanju članov Kmetijske zadruge Šaleška dolina.

24. tradicionalno poslovno srečanje članov Kmetijske zadruge Šaleška dolina se je pričelo s sveto mašo v Nazarjih, nadaljevalo pa pred zadružno trgovino SAŠA, ki je bila prizadeta v avgustovskih poplavah. Kljub škodi, ki jo je povzročila avgustovska ujma, katastrofalne poplave in vodi, ki je dosegla kar 196 cm, se krajani Šaleške doline niso vdali. Stopili so skupaj in v le nekaj mesecih sanirali škodo.

V nedeljo so vnovič odprli vrata svoje zadružne trgovine, čast odprtja pa prepustili predsedniku SDS Janezu Janši. Pričeli so s sveto mašo, nadaljevali z nagovorom predsednika SDS, ki je nato slavnostno odprl trgovino. “Slovenski narod je šel skozi hude preizkušnje. Uničili ali potujčili so nam zemljo, ostal pa je kmet na svoji zemlji. Ljubezen do slovenske zemlje, do tradicije in jezika je Slovence ohranila,” je povedal zbranim,

Foto: X

Poleg kmetij v Savinjski dolini so poplave prizadele tudi Kmetijsko zadrugo Šaleška dolina. Voda jim je zalila trgovsko-prodajni center SAŠA v Nazarjah, uničila travnike in njive s koruzo.

Ivo Drev, direktor šaleške zadruge je bil ob dogodku izredno vesel. (Foto: Facebook)

Janša: Ne srečuje se samo s krutostjo narave

Janša je na odprtju povedal, da se slovenski kmet ne sooča samo z naravnimi neprilikami, temveč tudi z muhavostjo oblasti. “Žal je tudi danes v Sloveniji tako. V zadnjem letu je bilo sprejetih nekaj nerazumnih odločitev s strani tistih, ki jih imajo večinoma v zakonodajnem telesu, ki spominjajo na nekatere čase pred desetletjem, ko so rekli, da je kmet sovražnik novega reda. Mislim predvsem na zakon o varstvu živali, kjer v nekaterih določbah ne gre za varstvo in dobrobit živali, ampak udarec tistim, ki najbolj skrbijo za živali,” je povedal.

T.B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...