[Foto] Skrivni fotograf je ujel Niko Kovač in Draga Kosa med sestankom!

Datum:

Po spletu je zaokrožila fotografija, na kateri sestankujeta ne(vladne) aktivistka Nika Kovač in – ne boste verjeli – dobro znani operativec globoke države Drago Kos. 

Pravijo, da fotografija pove več kot tisoč besed. Kakšna obrazložitev torej tiči za fotografijo, na kateri sta med pogovorom ujeta direktorica nevladne-vladne organizacije Inštitut 8. marec Nika Kovač, ki je sicer tudi znan obraz Levice, in Kučanov operativec Drago Kos, ki je spotoma tudi mož Tjaše Slokar iz POP TV?

“Depriviligirana Slovenka leta z lastniškim stanovanjem v Ljubljani na kavici s Kučanovim klanom. Na kateri točki bodo hipijevke iz @8Marec spoznale, da jih izkorišča za privatne tranzicijske agende?” se je glasil komentar na fotografijo, ki smo jo prejeli v naše uredništvo. Posneta je bila v bližini UKC Ljubljana, na njej pa za skupno mizo sedita osebi, ki ju v nekem transparentnem demokratičnem svetu ne bi pričakovali skupaj. Nika Kovač, samooklicana fajterka za vse aktivistične podvige, ki se kasneje izkažejo vse prej kot dobre za ljudi, in pa Drago Kos, eden pomembnejših operativcev iz družine Kos.

Tjaša Slokar Kos, dolgoletna šefinja informativne oddaje 24ur na največji komercialni televiziji POP TV. Prav slednji medij je odgovoren za ustvarjanje “novih obrazov” v zadnjem desetletju (Zoran JankovićAlenka BratušekMiro CerarMarjan Šarec) s tako imenovanimi kuriranimi sporočili. To so poskušali in dosegli tudi z Robertom Golobom, ki so ga izkoristili kot zadnjo rešilno bilko pred volitvami. Glede na ozadje obeh je žalostno to, da se tako POP TV, katerega “neuradni urednik” je Drago Kos, in I8M, ki se predstavlja kot neodvisna NVO, dobesedno norčujeta iz slovenske javnosti in jo imata za norca, češ da oba delujeta samostojno.

Kakšne načrte kujeta tokrat z direktorico Inštituta 8. marec, ni znano, smo se pa z vprašanji o razlogu obrnili kar direktno na Inštitut, in sicer smo jih vprašali naslednje: “Glede na to, da si je težko pojasniti, kaj sta direktorica nevladne organizacije in nekdanji operativec in predsednik KPK počela oziroma o čem sta govorila ob kavi, vas prosimo za pojasnilo.

  • Čemu je bil namenjen njun sestanek, ali je bil poslovne narave in kakšna je bila tema sestanka?
  • Ali je bil njun sestanek povezan s pripravami na evropske volitve?
  • Se je Nika Kovač sestanka udeležila kot direktorica Inštituta 8. marec?

Ob tem je vredno spomniti tudi to, da je član inštituta tudi Kosov sin Andraž Kos. Sicer ni skrivnost, da si ljubljanska meščanska elita, podprta s kaviarsko miselnostjo levice, domišlja, da je nad zakonom in se pri doseganju svojih političnih ciljev poslužuje vseh orodij in povezav. Tako petkovim kolesarjem ni bilo mar za preproste zakone glede prijave prireditev in izvajanja političnih kampanj, tako Niki Kovač ni mar za sklepanje dogovorov s komer koli pri doseganju svojega cilja. Zadnje obdobje se je sicer na socialnih omrežjih trudila dajati vtis, da je kritična tako do Golobove vlade kot Levice, vendar je to le igra. Še nedavno je za Siol v podkastu precej hvalila predsednika vlade, zato bo zanimivo videti, kaj se bo izcimilo iz sestankovanja s Kosom. Glede na njegovo zadnje pojavljanje v medijih poznavalci namreč menijo, da se že pripravlja teren za “nove obraze” in da je očitno že kriza. Temu pritrjuje tudi kritično poročanje o Golobovi vladi v nekaterih (Kučanovih) medijih, prav tako sta bila tako Drago kot Marta Kos do vlade izjemno kritična – od tega, da Golob uničuje policijo, do očitkov, da mu ljudje več ne zaupajo, zato je čas za nekaj novega.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...