[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Datum:

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse, ki mu stojijo nasproti. Lastnika zemljišča Uroša Jernejca je želel podkupiti. Ker je ta razkril županove podlosti, pa ga Janković sodno preganja, kar je absurd. Danes ob 14.30 bodo Jernejcu izrazili podporo z množičnim shodom pred Magistratom. 

Ljudski odpor v obliki vsakomesečnih protestov pred Magistratom je izjemno pomemben za ustavitev pokvarjenih načrtov župana Zorana Jankovića, ki želi samo zaradi denarja speljati kanalizacijo skozi zajetje čiste pitne vode za celo Ljubljano. Če protestov ne bi bilo, bi pravno nezakonit in ekološko sporen “drekovod” že zdavnaj zaključil in trajno ogrozil ljubljansko pitno vodo. Državne institucije so namreč povsem podrejene formalnemu šefu Golobove vlade.

Janković izgublja živce
Boj za čisto pitno vodo po prepričanju mestnega svetnika Aleša Primca poteka odlično, saj z vsakim protestom omogočijo podaljšanje sodne bitke in čedalje več ljudi se protestov udeležuje ter čedalje več strokovnjakov se zavzema za čisto pitno vodo. Nove in nove škandaloznosti razkriva preiskovalna komisija Anje Bah Žibert.

Največja zasluga za sodne zmage gre po prepričanju Primca odvetniku Klemnu Golobu in lastnikom zemljišč, ki se že leta in leta borijo, da župan Janković kanala C0 še ni zagnal in zastrupil čiste pitne vode.

Janković izgublja živce. Grozi in vlaga tožbe, s katerimi želi prestrašiti lastnike zemljišč.Uroša Jernejca toži za 50 tisoč evrov, ker je razkril, da ga je želel Janković preko svoje predstavnice podkupiti. “Vsi smo Uroš Jernejc. Pridite in izrazite podporo Urošu Jernejcu,” poziva Primc in dodaja, da so protesti najpomembnejši pri boju za ustavno zagotovljeno čisto pitno vodo. Če bi tovrsten kriminal uspel v Ljubljani, obstaja nevarnost, da bodo podobni projekti začeli ogrožati vodo tudi drugje.

Zavozil je 111-milijonski evropski projekt
Primc je opozoril še na eno pomembno zadevo, ki jo ljubljanski župan Janković prikriva. Zavozil je namreč 111 milijonov evrov vreden evropski projekt, katerega manjši del predstavlja kanal C0, glavni del pa predstavlja izgradnja 88 kilometrov kanalizacije po Ljubljani. Tega Janković ni izvedel v celoti, zaradi česar je zapravil evropska sredstva. “Krivda je izključno Jankovićeva,” izpostavlja Primc, ki sicer poudarja, da so v mestnem svetu enotno podprli izgradnjo nove kanalizacije v Ljubljani.

Janković se sam ne bo ustavil,” je še poudaril Primc in dodal, da bo zastrupil našo vodo, če mu bomo to dovolili in ne bomo vztrajali, dokler bo to potrebno. “Pridite, se vidimo.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...