[Video] Javier Milei: Socializmu se morajo zoperstaviti tisti, ki bogastvo ustvarjajo!

Datum:

Potrebna je zaveza tistih, ki v državi ustvarjajo bogastvo, da se bodo borili proti socializmu in etatizmu. Če se bodo prenehali boriti, potem bodo dali prostor socialistom. Slednji namreč želijo živeti na tuj račun, ne da bi sami delali. Pri zasledovanju svojega cilja pa so neumorni. Novoizvoljeni argentinski predsednik in desni liberalec Javier Milei je prepričan, da se temu cilju nikdar ne odpovedo. 

                   

Ameriški novinar Tucker Carlson se je pogovarjal z novoizvoljenim desno-liberalnim argentinskim predsednikom Javierjem Mileijem. Carlson je uvodoma spomnil, da je socializem prodrl tudi v ZDA, kar se kaže v poglabljajočem se javnem dolgu, vse večji revščini, porastu kriminala, umazaniji in grdoti. Poudaril je, da je Argentina na tem področju še bolj “napredna” in da je prav zaradi takšnih politik revna država. Carlsona je zanimalo, kakšen nasvet bi dal Američanom.

Ljudje naj se ne dajo zapeljati pravljici o socialni pravičnosti
Milei je v odgovoru izrecno poudaril, da naj Američani nikdar ne sprejmejo idealov socializma in se ne dajo zapeljati pravljici o socialni pravičnosti. Spomnil je, da se zadeve ne dogajajo same od sebe in da moramo biti vsakodnevno pripravljeni na kulturno vojno. Socialisti zlahka prodrejo v državne strukture, ob tem pa poslužujejo tehnik, ki jih je promoviral začetnik kulturnega marksizma Antonio Gramsci. Z njimi uspejo zvabiti zlasti umetnike in kulturnike.

Podjetniki naj investirajo v branitelje idealov svobode, da se zaustavi socialistični prodor
Prodreti skušajo tudi v medije in spreminjati vsebino vzgojno-izobraževalnih ustanov. Milei posebej opozarja, da je potrebno odločno presekati vire njihovega financiranja ter jih prisiliti k poštenemu boju. Hkrati je potrebno dvigniti ozaveščenost med poslovneži, da so ljudske množice potrebne. Ključna je družbena vloga podjetništva, ki namreč ni zgolj služenje denarja. Podjetniki naj investirajo v tiste, ki branijo ideale svobode, da bi tako zaustavili prodor socialistov. Obstaja nevarnost, da socialisti prodrejo v državne institucije in državo zlorabijo zato, da bi vsilili svojo dolgoročno agendo.

Potrebujemo zavezo vseh, ki bogastvo ustvarjajo, da se bodo borili proti socializmu!
In slednja uniči vse, česar se dotakne. Potrebujemo zavezo od vseh, ki ustvarjajo bogastvo, da se bodo borili proti socializmu in proti etatizmu. Za podjetnike je bistveno razumevanje, da če bodo ta boj opustili, bodo dali prostor socialistom, slednji pa bodo še naprej prodirali. Dokler želijo socialisti obogateti na račun drugih, ne da bi sami delali, so neumorni pri zasledovanju svojega cilja. Njihov življenjski moto je namreč živeti na plečih drugih. Ravno zato ne bodo nikdar opustili želje po nadzoru nad bogastvom, denarjem in prihodki drugih. Zato je ključen nenehen boj, že dan premora namreč zadostuje, da socializem napreduje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...