[VIDEO] Je Duginov govor na pogrebni slovesnosti razkril, da je svojo hčerko dejansko žrtvoval pradavnim slovanskim bogovom?

Datum:

Govor Aleksandra Dugina, enega največjih zagovornikov Vladimirja Putina, je na pogrebu svoje hčerke Darje Dugine dal dodatno težo teoriji, da jo je filozofski blaznež žrtvoval pradavnim slovanskim bogovom. Dejal je namreč, da je bilo njeno deviško življenje položeno na oltar. Namesto k žalovanju pa je pozval k nadaljevanju bojev.

                   

V soboto se je zgodil atentat na Darjo Dugino, hčer Aleksandra Dugina. Takoj po njem so ruske oblasti krivdo pričakovano pripisale Ukrajincem, katerih resnična tarča naj bi bil njen oče Aleksander. Ker Dugin ne velja za enega najvidnejših ruskih propagandistov, je marsikdo podvomil v to teorijo in se vprašal, kaj bi se sploh pridobilo z atentatom nadenj.  Kakor koli, po tem se je pojavil kup špekulacij. Med drugim, da naj bi bila za umorom ruska paravojaška organizacija NRA, ki si želi strmoglavljenje Putinovega režima, in da je umor organizirala ruska tajna služba FSB v sodelovanju s samim Duginom. Razlogi za atentat pa naj bi bili ezoterične narave.

Preberite tudi: Kdo je ubil Darijo Dugino?

Putin je umor Darje Dugine označil za podel in okruten zločin. Nedavna izjava Dugina nedvomno daje težo teoriji, da je bila hči Darja, ki je v zadnjem momentu zamenjala avtomobil z očetovim po odhodu z nekakšnega nacionalističnega festivala na obrobju Moskve, žrtvovana. Treba je vedeti, da je Aleksander Dugin velik ezoterik. V preteklosti se je namreč ukvarjal s temami, povezanimi s ruskimi tradicionalnimi verstvi. Na svoji ezoterični spletni strani “Arctogaea” se je Dugin razpisal o starodavni mistični tradiciji žrtvovanja otrok vključno s primerom očeta, ki je žrtvoval življenje svoje hčere za zagotovitev podpore ruskih bogov.

Ker je ruski filozof pisal o tem, da bi moral biti del ruske elite namenjen človeškim žrtvam, ki bi jih žrtvovali v težkih časih, ne čudi, da je že pred njegovim govorom na pogrebu marsikdo pomislil, da je Dugin morda sam sodeloval pri umoru svoje hčere. V zadnjem hipu je namreč presenetljivo zamenjal avtomobil. Z atentatom, ki naj bi ga po mnenju Rusije izvedle ukrajinske sile, so si tako morda želeli le pomagati pri utrjevanju Putinovega režima pod pretvezo boja proti “ukrajinskemu terorizmu”. S tem pa upravičiti intenziteto bojevanja v Ukrajini.

Ukrajinski novinar Denis Kazanski je razkril, da je poslanec ruske dume Leonid Slucki na pogrebu dejal: “Ena država, en predsednik, ena zmaga!” Ker gre za besede, ki spominjajo na nacistični slogan “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” (eno ljudstvo, en imperij, en voditelj), je Kazanski prepričan, da denacifikacije ne potrebuje Ukrajina, kot to sicer pravijo Rusi, ampak kar oni sami.

Umrla je za ljudi, za Rusijo, na fronti. Fronta je tukaj,” je med drugim na pogrebni slovesnosti zatrdil filozof. A vendarle marsikoga preseneča, kako to, da je bilo truplo novinarke v krsti, če pa je ta umrla v eksploziji avta.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Blokiranje zbiranja podpisov, v boj proti zdravnikom celo s tujo PR službo?

Od začetka zbiranja podpisov za spremembo kazenskega zakonika, ki...

Evrovolitve kot “horuk v stare čase”?

Kdor je pozorno spremljal dogajanje pred zadnjimi volitvami v...