[Video] Jenull, Kordiš in Tea Jarc so levi fašisti, ki nasilno rušijo oblast

Datum:

Potem ko je direktor Nova24TV in voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič obsodil napad anticepilcev na RTV Slovenija, se je na to odzval poslanec stranke SAB Marko Bandelli in zapisal, kako je treba obsojati tudi njegovo oddajo. “Polna laži in žalitev vseh, ki so drugomisleči. Če nisi SDS, si komunist, to je vaše sporočilo,” je prepričan Bandelli. Tomašič je v oddaji pozval Bandellija, naj pride v oddajo in vendarle pove, kaj konkretno je lagal in koga je žalil. Sam pa mu bo pojasnil tudi svoje stališče. 

                   

“Dolgo časa je vladala tišina, nato pa je odvrnil, da v mojo oddajo ne pride, ker ga vseskozi žalim. Javno pozivam in sprašujem gospoda Marka Bandellija, zakaj si ne upa priti v oddajo Kdo vam laže,” je uvodoma izpostavil Boris Tomašič, ki sicer zagovarja prepričanje, da je najlažje razkrinkati človeka, ki laže. “Če je resnicoljub in poštenjakar, se resnično nima kaj bati,” je še dodal.

Izgovori, ki jih navaja Bandelli, po Tomašičevih besedah predstavljajo slabo prikrit strah. “Ne samo njega, vabil bom tudi druge. Kakorkoli, stavim na gospoda Bandellija, ker vem, da je “dec” in da ne bo zatajil. Tukaj ne bo prišlo do kakršnega koli napada, ampak zgolj za soočenja mnenj. V kolikor mi bo dokazal, da sem lagal o njem ali kom drugem, se bom opravičil. S tem nimam težav. Moj namen namreč ni lagati. Lahko da se kdaj kaj zmotim. Če do tega pride, se popravim.” 

Foto: Nova24TV

V nadaljevanju je Tomašič spregovoril glede vdora anticepilcev v prostore RTV Slovenija. Obstaja skupina ljudi, ki se bori proti cepljenju in vsem ukrepom za zajezitev širjenja covida-19. “Ne glede na to, kar si mislim o njih, je dejstvo, da imajo pravico, da razmišljajo drugače. To namreč predstavlja sestavni del demokracije. Imajo prijavljene proteste pred RTV Slovenija (torej imajo odločbo upravne enote) za razliko od borcev za “demokracijo”, ki protesta nikoli do sedaj še niso prijavili. Kakorkoli, prikazano je bilo, da so anticepilci vdrli v poslopje RTV, v studio Odmevov. Če to kdo verjame,” je zatrdil Tomašič in pojasnil, kako izgleda vstop v RTV Slovenija.

Med temi, ki so v vdrli v notranjost RTV, je bila vsaj ena oseba, ki je bila s Teo Jarc na Triglavu
Po Tomašičevih besedah je pri vhodu v poslopje prisoten varnostnik. “Najprej je potrebno iti čez krožna vrata, potem so tam rampe, ki ti jih morajo odpreti ali pa jih moraš preskočiti. Potrebno je iti po stopnicah, da prideš do studia. Potrebno je priti v ne vem katero nadstropje, da prideš do tja, pa te na poti nihče ne ustavi? Sam v to ne verjamem,” je poudaril in dodal, da bodo že raziskali, kdo od znotraj jim je pomagal, da so prišli v notranjost. Obregnil se je ob postopanje policije, ki sprva prosila anticepilce, naj zapustijo prostor. “Ne, marš ven. Nimaš kaj vstopati v tuje prostore brez vabila,” je bil kritičen Tomašič. Po njegovem prepričanju so postopali tako, ker bi sicer morali ukrepati tudi proti Jenullovim in Jarčevim. “Zanimivo pa je, da je bila med temi, ki so v vdrli v notranjost RTV, vsaj ena oseba, ki je bila s Teo Jarc na Triglavu.” 

Glede na to, da so v Odmevih kritično poročali o vdoru anticepilcev v poslopje RTV Slovenija, ker si ti želijo svoj prostor pred kamero, da predstavijo svoje stališče, je Tomašič pripomnil, da se ne čudi, da je do tega prišlo, glede na to, da vidijo, koliko pozornosti na javni RTV-hiši namenjajo enim drugim protestnikom, ki so ilegalni. “Levi fašizem ima prostor na nacionalni televiziji, proticepilci pa ne. Na RTV Slovenija se boste morali odločiti, kdo ima prostor pri vas. Po mojem mnenju ne bi smel imeti prostora nihče od teh.” Glede na to, da je voditeljica Odmevov Tanja Starič zatrdila, da od pristojnih terjajo, da jih zaščitijo, je Tomašič na to dodal, da smo takšnemu obnašanju (kurjenje lutk, pljuvanje poslancev, nadlegovanje na domu, pozivi k smrti) priča, vse odkar je prisegla nova vlada. “Tudi za eno četrtino takšne drame niste naredili, kot v tem primeru. Zakaj niste naredili drame, ko so levi fašisti vdrli na sejo Programskega sveta, kjer se je pozivalo: Smrt janšizmu!,” je bil kritičen Tomašič in pozval RTV, naj imajo enake vatle.

“V čem je razlika me Ladislavom Troho in Jašo Jenullom razen v tem, da eden pravi, da virusa ni, drugi pa, da ne bo spoštoval ukrepov!? Troha ima celo legalne shode za razliko od Jenulla in Jarčeve. Jenull, Kordiš in Tea Jarc itd. so fašisti. Nasilno namreč rušijo oblast in sklicujejo ljudske skupščine itd.,” je bil jasen Tomšič.

Portal E-Maribor ni obskuren portal
Za konec se je Tomašič lotil tudi nedavne oddaje Tarča na nacionalni televiziji, kjer se je na tnalu znašel lokalni portal E-Maribor, ker so tam zasledili oglas Pošte Slovenije, intervju nekoga, ki se je včlanil v SDS, in kolumno poslanca Pavleta Ruparja, ki je bil nekoč poslanec SDS. “Prišli so do ugotovitve, da gre za portal blizu SDS,” je dejal in za lažjo predstavo omenjenega portala le-tega primerjal s portalom Pod črto. “E-Maribor ima prek 100 tisoč različnih bralcev na mesec. Ne govorite mi, da je ta lokalni portal, obskuren. To, da tam oglašuje Pošta Slovenije, je povsem normalno.” Če si pogledamo portal Pod črto, lahko vidimo, da je Zavod Pod črto v zadnjih 5–6 letih od državnih podjetij prejel 135.549 evra. V letu 2020 je prejel nekaj manj kot 25 tisoč evrov, je razkril Tomašič in dodal, da zagotavlja, da oglas Pošte Slovenije ni niti blizu temu znesku. Poleg tega je na omenjenem portalu nizka branost. “Po mojih podatkih ima portal nekih 10 tisoč bralcev na mesec za razliko od E-Maribora, ki jih ima 10-krat več. Seveda to v tej oddaji ni predstavljalo problema, ker je potrebno manipulirati,” je bil kritičen Tomašič.

Ker je bilo govora tudi o Nova24TV, se je Tomašič obregnil ob Mladino. “Mladina je od leta 2003 naprej prejela 3.741.957,05 evrov. Po branosti je portal na 218. mestu, pa so dobili toliko denarja,” je pojasnil Tomašič in dodal, da je ogromen znesek prišel iz naslova RTV Slovenija. “Ups, kajne? Človek, ki nikoli ni razložil, kdo ga financira, in vse, kar počne, je, da pljuva po drugih, je sedaj kar naenkrat nekdo, ki dobi pozornost na nacionalni televiziji, ki jo vsi plačujemo,” je glede nastopa Domna Saviča v vlogi novinarja v oddaji Tarča zatrdil Tomašič in dodal, da ni nič čudnega, da je novinarski poklic tako malo cenjen.

Vir: Erar

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...