[Video] Kdo vam laže: Predstavniki študentske organizacije Slovenije sporočajo, da mladi ne potrebujejo “miloščine”! Tomašič: “ŠOS, sram vas bodi!”

Datum:

Predzadnja letošnja oddaja Kdo vam laže je minila v sproščenem, šaljivem, a kot vedno, tudi resnem in kritičnem duhu. Levičarji s svojimi neumnostmi in lažmi ne počivajo skoraj noben teden in tudi ta teden je Boris Tomašič imel snovi več kot dovolj.

                   

V letošnji predzadnji oddaji Kdo vam laže je popularni voditelj Boris Tomašič, kot vedno, opravil z večimi totedenskimi levičarskimi lažmi, neumnostmi, manipulacijami. Lotil se je “hohštaplerskega” ŠOS-a, lažnivega Pro Plusa, Luke Mesca in RTV Slovenije ter laži CNVOS-evega Forbicija o denarju za NVO-je.

Prva tema, ki se je je dotaknil, je sramotni javno nastop ŠOS-a, v katerem so na dodatnih 10 evrov, ki jih bodo v okviru protikoronskega paketa dobili tudi študenti dejali, da “miloščine ne rabijo”. Kakšen pozer, kaviar socialist, privilegiranec moraš biti, da govoriš v imenu vseh slovenskih študentov, da je 10 evrov dodatka “miloščina”? “Sram vas bodi,” je upravičeno zabrusil Tomašič.

Policisti stavkajo proti vladi?

Druga tema je bila napoved enega od policijskih sindikatov – katerega, je razvidno iz simbola stisnjenih pesti, ki so ga pri najavi uporabili – da bodo 11.1. 2021 stavkali proti vladi. Ne za višje plače, dodatke ali kaj takega. Proti vladi. Ti ljudje res niso normalni in to je jasno poudaril tudi Tomašič.

Tretja tema je bil Luka Mesec in njegovo nič kaj prepričljivo zatrjevanje, da so trenutno na 43 glasovih. Tomašič je jasno izpostavil, da ne ve, od kod Luki ta podatek, z ozirom na to, da se ne ve, kako bi glasovali člani Desusa, da je SMC enoten in da se, nenazadnje, ne ve niti, če so vsi KUL-ovci za. Luka Mesec pa je že tako ali tako poraženec leta, saj je napovedoval, da bodo konstruktivno nezaupnico vložili do božiča.

Manipulacije POP TV-ja

Tomašič se je dotaknil tudi dveh laži oziroma manipulacij POP TV-ja oziroma Pro Plusa. Prva laž je bila – lansiral jo je novinar Anže Božič – da SMC razpada, da so znotraj stranke razdori, da pretijo izhodi iz stranke. Tomašič je opozoril, da je tako na Nova24TV kot na vseh medijih, kjer je nastopil, bil minister Počivalšek, predsednik stranke, več kot jasen. Stranka je enotna in ostaja v vladi.

Voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič (foto: Nova24TV)

Druga laž, ki so jo skušali podtakniti gledalcem, je bila, da sedmi protikoronski paket prinaša možnost odpuščanja starejših delavcev češ, kje si bodo pa ti iskali službe, pahnili jih bodo na rob socialne varnosti. Resnica je v tem, da bo lahko zaposlovalec delavca, ki ima 40 let delovne dobe in ima zanj mlajšo zamenjavo, upokojil.

Na koncu se je lotil tudi teme prerazporejanja denarja za NVO-je in zavajajočih izjav Forbicija iz CNVOS-a, da vlada jemlje denar tudi Karitasu, Kraljem ulice, in tako naprej. To seveda ni res. Vlada odločitev o tem, komu bodo dali denar, daje v roke dohodninskih zavezancev, s tem pa povečuje tudi možnost, da naštete humanitarne organizacije dobijo več kot so doslej. Forbici pač ve, da ljudje vedo, kaj je prava in kaj lažna humanitarna organizacija in da tiste subverzivne denarja ne bodo dobile več, ampak manj.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...