[Video] Kitajsko mesto novači 10-letne otroke kot “moralno policijo” za upoštevanje pravil med covidom

Datum:

Kitajsko mesto zaposluje mladostnike, stare od 10 do 13 let, da nadzorujejo svoje sosede in poskrbijo, da upoštevajo kitajske predpise o ničelni okužbi s covidom. Bodoči zaposleni bodo imeli tri naloge, imeli pa naj bi celo svoj kodeks oblačenja.

V sredo je po Weibu, kitajski platformi, podobni Twitterju, zaokrožil posnetek zaslona, ​​domnevno iz administrativnega skupinskega klepeta v okrožju Lucheng Baihe v mestu Zhengzhou. Posnetek zaslona je objavil informacije za “iskalce zaposlitve” prostovoljcev, starih od 10 do 13 let. Insider poroča, da ni mogel neodvisno ugotoviti identitete osebe, ki je poslala sporočilo, ali kdaj je bilo poslano.

“Da bi se združili in borili proti tej pandemiji, okrožje Lucheng Baihe novači mlade za boj na fronti,” je pisalo v obvestilu. Objave na Weibu so pokazale, da je bilo sporočilo poslano ta teden med množičnimi protesti v vseh večjih kitajskih mestih proti kitajski politiki nič covida, pišejo tuji mediji. Protesti zaznamujejo ene največjih protestov proti kitajski vladi po protestih na Trgu nebeškega miru leta 1989.

Delovne naloge so definirane
Opis delovnih nalog je vseboval tri zadeve. Prva je bila naloga mladih, da “civilno vzgajajo” svoje sosede in jih opominjajo, naj nosijo maske na obrazu. Drugič, mladoletniki morajo “nadzorovati območje za nadzor nad virusom” in prositi vse, ki se zadržujejo zunaj, naj se vrnejo na svoje domove. Tretja odgovornost vključuje delovanje kot varnost okrožja.  Odredba o zaposlovanju zahteva, da se najstniki zglasijo na delovnih mestih vključno z jutranjo izmeno od 8.00 do 11.30, popoldansko izmeno od 11.30 do 15.00 in drugo “pozno izmeno” od 15. 00 do 18.00.

Račun na Twitterju, imenovan The Great Translation Movement, ki pogosto ponovno objavlja informacije iz Weiba svojemu občinstvu zunaj Kitajske, je naložil videoposnetek domnevno otroka v zaščitni obleki skupaj s posnetkom zaslona zaposlovanja.

V videoposnetku je videti otroka, ki drži megafon in vpije navodila vključno z ukazi ljudem, naj na svojih telefonih pokažejo podatke o zdravstveni kodi. Uporabniki Twitterja so se nad posnetkom zgrozili, češ “da namen te poteze ni nič drugega kot spremeniti otroke v moralno policijo”, in se spraševali, ali je vlada sploh pomislila na varnost teh otrok.

Kitajski pionirji (Foto: Twitter)

Obstaja tudi kodeks oblačenja za vlogo: učenci morajo nositi svoje šolske uniforme, ko so v službi, skladno z obvestilom. Prav tako morajo nositi rdeče šale in rdeče trakove, ki spominjajo na paravojaško komunistično rdečo gardo v času vladavine nekdanjega predsednika Mao Zedonga. To so bili kadri mladih ljudi, ki so postali udarne enote, odgovorne za nadzor, mučenje in ubijanje svojih žrtev.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: “Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali”

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...