[Video] Klakočar Zupančičeva je obljubila, da se bo uprla predsedniku vlade – danes nad civiliste sama pošilja policijo

Datum:

Urška Klakočar Zupančič je poosebljena dihotomija. Velika borka za okoljevarstvo in “pravičen” zeleni prehod, na bližnji Dunaj pa se vozi z zasebnim reaktivcem kot davoška elita. Prav tako je v državnem zboru že v svojem prvem govoru svoji vladi “zagrozila”, da če bo poslala policijo nad protestnike z vodnim topom, solzivcem, s pendreki ali kakorkoli drugače, se bo prva “oglasila”. Podobno kot njena dobra kolegica Nataša Pirc Musar, ki je rekla, “da ne bo nikoli tiho”, je ostala nema, ko so policisti brutalno obračunali z enim od protestnikov pred gradbiščem kanala C0 (kasneje se je izkazalo, da policija sploh ni preverjala zakonitosti). No, zdaj pa se je vendarle oglasila – a tako, da je sama poklicala organe pregona nad civilistom.

                   

“Obljubljam, gospod Golob, da se bom prva oglasila, če boste poslali policijo nad protestnike z vodnim topom, solzivcem, s pendreki ali kakorkoli drugače. Pozivam novo ministrico za pravosodje, da takoj sprejme ustrezne ukrepe, da se ustavijo postopki zoper protestnike, vsi, tako prekrškovni, kazenski kot civilni, ker so neustavni,” je ob inavguraciji vlade dejala takrat novopečena predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Preberite še: [Video] Urška Klakočar Zupančič znova osramotila svojo funkcijo, našo državo in državljane

Le nekaj mesecev kasneje je policija aretirala lastnika zemljišča, ki je protestiral proti Jankovićevem kopanju kanalizacije čez vodovarstveno območje – del katerega je bila tudi njegova zemlja. Slovenijo je preplavila serija videov, kjer se je policija brutalno spravila nad nič hudega slutečega civilista, pri tem pa ni izbirala taktik. Sila, ki so jo uporabili, je bila neprimerljiva s tem, kako so iz Kongresnega trga nežno kot kakšne neveste odvažali skrajne levičarje, ki so v letih 2020–2022 daljšali pandemijo.

Predsednica državnega zbora je sicer od ministrstva za notranje zadeve zahtevala pojasnila o uporabi sile na primeru pretepenega lastnika zemljišča, ki je zaradi poškodb glave pristal v bolnišnici. Celo na policiji so ugotovili, da so bila prisilna sredstva sicer uporabljena zakonito, vendar nestrokovno v delu, ki se nanaša na izveden strokovni udarec z roko v glavo pridržane osebe. A Klakočar Zupančičeva ob ugotovitvi policijske represije medijem ni dajala podobno pretiranih izjav kot takrat, ko je zakonito delo policije pod prejšnjo vlado opisovala kot “zaplinjevanje” v stilu nacističnega zločinca Adolfa Eichmanna.

Ni bila tiho – nad Vodeba poslala policiste
Tako zelo se je ta borka za človekove pravice in svobodo vživela v svojo novo vlogo, da je nad civilista – psihoanalitika Romana Vodeba zaradi ocene njenega karakterja poslala celo policijo kar sama. Ker je bilo bizarno obnašanje predsednice DZ seveda vredno komentarjev psihoanalize, so novinarji posledično večkrat poklicali tudi Vodeba. V eni izjavi jo je karakteriziral takole: “Njene ekscesne reakcije – tudi ta njen intervju z Urošem Slakom – me asociirajo na nekatere moje pacientke oziroma klientke, ki pridejo k meni po drugo mnenje oz. na konzultacije, ko jih na psihiatriji diagnosticirajo z neko nedefinirano osebnostno motnjo ali morda celo z bipolarno motnjo.”  V svojem barvitem jeziku jo je označil za “podivjano kobilo, ki je ne moreš osedlati, ker toliko leta, da je noben jezdec ne ukroti”.

Predsednica je zaradi Vodebovih besed podala prijavo na policijo, prijavo na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve pa je podala zoper televizijo, ki je predvajala oddajo, kjer je Vodeb izrekel omenjene besede. Ker je Klakočar Zupančičeva zdaj “država”, policija ni čakala dolgo, preden se je oglasila pri Vodebu.

Gre za zadnjo epizodo v seriji nasprotij, ki spremljajo Urško Klakočar Zupančič. Pred volitvami je govorila o žaljivi komunikaciji, sama kolege poslance redno žali in jih obravnava kot šolarčke. Govorila je o zelenem prihodu, pa se z reaktivcem odpelje 30 minut proč. Govorila je o tem, kako ne bo tiho, če bo policija izvajala “represijo”, zdaj sama kliče policiste zaradi “verbalnega delikta”, kot so radi počeli pomembni komunistični politkomisarji v bivšem totalitarizmu. Tako pač je s slovenskimi levičarji – koherentnost in notranja logična konsistentnost njihovih pogledov na svet jim je tuja. Predsednica DZ pa je izvrstna predstavnica takšne politike.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...