[Video] Klavca, ki se je z nožem lotil dojenčka, je pokončala policistka

Datum:

Iz Avstralije poročajo o tragičnem napadu na civiliste. Skrajni islamist je z rezilom napadel nič hudega sluteče civiliste, natančneje obiskovalce veleblagovnice v Sydneyju. V napadu je umrlo 6 oseb. 

Napad se je zgodil v nakupovalnem središču Westfield Bondi Junction. Policisti so za nasilje slišali, ko je storilec zabodel že več ljudi.

Napadalec je po posredovanju policistke s strelnim orožjem izgubil življenje. Po prvih podatkih naj ne bi imel sodelavcev.

Vir: X

Kmalu po napadu so se po spletu razširili posnetki ljudi, ki so hoteli ubežati nasilju, in reševalnih vozil. V nakupovalnem središču se je v tem času nahajalo več sto ljudi. Motiv za napad zaenkrat še ni znan, vendar policisti ne izključujejo možnosti terorizma.

Na dogodek se je odzval avstralski premier Antony Albanese, ki je dejal, da je grozljiv dogodek povsem nerazumljiv. Žrtvam in njihovim svojcem je izrazil sočutje, poroča STA.

Podoben napad se je zgodil leta 2018, ko je moški, oborožen z nožem, ubil eno osebo, dve pa ranil na ulici v Melbournu. Tudi tedaj je policija zločinca ustrelila. Odgovornost za zločina je prevzela Islamska država.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...