[Video] Lidija Divjak Mirnik blestela v stilu šefa Serpentinška

Datum:

Svojih pet minut slave pa je spet doživela poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik. Tudi tokrat ni razočarala s svojimi nastopi na parlamentarnem odboru za kulturo. Predvsem so jo motili mediji, ki o njej poročajo kritično.

Očitna sovražna nastrojenost mariborske poslanke Lidije Divjak Mirnik na odboru za kulturo je presegla vse norosti, kar jih prenese parlament državnega zbora. Poslance NSi je označila kar za “podvejo” stranke SDS, tiste, ki ne prisegajo na KUL politiko, pa je označila kar za “izgubljene sinove v parlamentu, ki se ne upajo k ženi”.

Tudi tokrat ni pozabila povedati nekaj besed o diktaturi in o Madžarih. Je pa potožila, da pričakuje kakšen članek o njeni neumnosti.

Lidija Divjak Mirnik spet blestela v slogu svojega strankarskega šefa
V stilu Serpentinška je mariborska poslanka ugotavljala, da smo v vojni. Seveda je mislila vojno z mediji, ki je v Šarčevi vladi, kot pravi mariborska poslanka ni bilo? Se pa zanimivo, Lidija v času Šarčeve vlade, ni oglasila takrat, ko je Marjan Šarec naročil državnim medijem, naj ne oglašujejo na medijih, ki pišejo kritično o vladi Marjana Šarca.

Tudi komisija, ki je nekaterim medijem, oziroma, kot jim pravi Lidija trobilo, namenila denar, mariborski poslanki ni bil povšeči.  Novo 24TV je Lidija kratko in malo označila kot televizijo, ki se norčuje iz ljudi. In kot je še posmehljivo dodala, da bi se roka posušila tistemu, ki je spisal spisek dobitnikov proračunskega denarja. res žaljivo, neotesano, nespodobno in nevredno dela poslanke Divjak-Mirnikove.

In kdo je pravzaprav Šarčeva poslanka Lidija Divjak Mirnik. Večna mestna svetnica liste za Pravičnost in razvoj (LPR), ki jo vodi Stojan Auer. Pri tem je najbolj zanimivo, da je ta pred leti nastopil tudi na listi SDS za poslanca. Sicer pa je Divjakova (bila) tudi nasprotnica levičarskih protestov iz leta 2013, ko so nekateri levičarski aktivisti trkali tudi na njena vrata, pa je “jokala” o tem, kako so strašili njena otroka. Spisala naj bi celo kazensko ovadbo proti tistim levim aktivistom, ki so obešali lutke na mariborskem mostu. In prav ta poslanka je ob interpelaciji kulturnega ministra pozivala ljudi na ulico. Bahala pa se je tudi, da si ona upa ob petkih sprehajati po ulici.

Sicer pa je vedno neuspešna kandidatka za županjo Lidija Divjak Mirnik še leta 2013 politično prijateljevala s Kanglerjevo stranko in njena LPR je bila celo s Kanglerjem v koaliciji. Očitno pa je leta 2018 videla, da ji v lokalni politiki ne gre preveč dobro, (so jo Mariborčani spregledali?) in se je “samopredlagala”  Marjanu Šarcu, da postane kandidatka za njihovo poslanko. Neverjetno se ji je s pičlimi 816 glasovi (poslanka LMŠ z najmanj glasovi) uspelo preriniti v parlament.

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...