[Video] Manekenkam, ki so v Dubaju pozirale gole, grozi šestmesečna zaporna kazen

Datum:

Ducat žensk je bilo pridržanih s strani dubajske policije potem, ko so te v nedeljo popoldan, sredi belega dne, na balkonu v središču mesta, pozirale za golo fotografiranje. Sodeč po lokalni zakonodaji jim grozi šest mesecev za zapahi.

V nedeljo zvečer je video posnetek golih žensk zaokrožil po socialnih omrežjih. Nepotrjena poročila so kasneje nakazovala, da so ‘zvezde’ snemanja v glavnem iz nekdanje Sovjetske zveze, vključno z Rusijo, Moldavijo, Ukrajino in Belorusijo.

Kmalu se je vključila policija
Potem, ko se je video na račun svoje narave hitro razširil po internetu, se je v vse skupaj vključila še lokalna policijska postaja. Na Twitterju so organi pregona opozorili, da je lahko vsak, ki krši državno zakonodajo glede razvratnih dejanjih kaznovan s šestmesečno zaporno kaznijo ali plačilom globe v višini 5000 dirhamov (1300 ameriških dolarjev). Za organizatorje je lahko kazen še strožja, zagotovljena je namreč zaporna kazen za rešetkami. “Dubajska policija svari pred takim nesprejemljivim vedenjem, ki ne odraža vrednot in etike družbe v Združenih arabskih emiratih,” je še zapisano v nedavni izjavi.

V ponedeljek zjutraj je moskovska tiskovna agencija RIA Novosti z navedbo vira, ki ga je predstavljal ruski generalni konzulat v Dubaju, poročala, da je bilo aretiranih okoli 40 ljudi, med njimi osem ruskih državljanov. Ena izmed pridržanih oseb naj bi bila tista, ki je pripravila fotografiranje. “Za pomoč so apelirali generalni konzulat, vendar je tukaj težko kaj storiti. Zakon je namreč precej resen v primeru sodelovanja pri nečednih dejanjih,” piše v poročilu.

Vir je nakazal, da bi lahko morda udeležence fotografiranja zaradi svetega meseca ramazana pomilostili v znak geste prizanesljivosti. Kmalu zatem je RIA navedla, da naj bi diplomati dejali, da nobena izmed Rusinj ni bila pridržana. Skupno naj bi bilo aretiranih 12 oseb. Ena izmed teh oseb naj bi imela rusko državljanstvo- šlo naj bi za osebo, ki je organizirala golo fotografiranje.

Foto: Družabna omrežja

Dubaj, mesto v Združenih arabskih emiratih, ima v veljavi pravni sistem, ki temelji na šeriatskem pravnem zakoniku, zgrajenem okoli verskih zapovedi islama, poroča Russia Today.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...