[Video] Med obiskom Fajonove kosovski socialdemokrati zahtevali odstop Berišaja in pozvali k mednarodnim preiskavam primera!

Datum:

Kosovska socialdemokratska stranka PSD je ob aferi kosovskega veleposlanika na Hrvaškem, Martina Berišaja, izvedla simbolično akcijo pred ministrstvom za zunanje zadeve v Prištini. Kosovsko zastavo na drogu so zamenjali z zastavo Berišaja na 500-evrskem bankovcu in zahtevali odstop veleposlanika Berišaja ter pozvali k preiskavam tudi v drugih vpletenih državah.

Ravno med prvim obiskom slovenske zunanje ministrice Tanje Fajon na Kosovu, so kosovski socialni demokrati (PSD) pred zunanjim ministrstvom v Prištini izvedli simbolično akcijo, s katero so opozorili na odmevno afero, v katero je povezan kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berišaj, ki naj bi z denarjem podjetja Gen-I financiral kampanjo kosovskega premierja Albina Kurtija.

Gre za mednarodno finančno afero, ki jo preiskuje kosovska parlamentarna komisija, prav tako primer po naših informacijah preiskujejo tožilstva Kosova, Črne Gore in Slovenije. Le slovenski osrednji mediji so se zavili v molk, parlamentarna komisija pa je onemogočena zaradi znanega političnega preigravanja Nove Slovenije, ki za ustanovitev preiskovalne komisije v zvezi z zlorabami v državnem podjetju Gen-I, ki ga je vodil sedanji premier Robert Golob, nočejo prispevati podpisov.

Bo Slovenija resneje pristopila k preiskavam?
Toda marsikdo pri nas ne ve, da gre na Kosovu za najbolj vročo afero ta hip, ki polni naslovnice v vseh tamkajšnjih medijih. Danes je odmevala akcija kosovskih socialnih demokratov, ki zahtevajo odpoklic veleposlanika Berišaja. Na problem so opozorili z dvigom zastave s podobo Berišaja na 500-evroskem bankovcu, hrkati pa so zahtevali preiskavo v vseh državah, za katere se omenja, da so sodelovale pri Berišajevih finančnih operacijah.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Jo bodo zaradi njene izjave o SDS in Janši odpoklicali?

RTV spremembo dopisniške mreže v tujini, med drugim tudi...

Poziv iz KGLU: Iščemo dela Franca Bernekerja!

V KGLU ob 150-letnici rojstva Franca Bernekerja pripravljajo razstavo, posvečeno...

Vsak dan več ilegalcev v Spodnjem Podravju!

Slovenska vlada se ponovno sooča z ostrimi kritikami zaradi...

Franc Breznik nagovoril na 35. festivalu Dobrot slovenskih kmetij

Nedavno se je na Ptuju odvijal že 35. festival...