[Video] Mesarsko klanje na levici: Pirc Musarjeva napadla Brgleza, ker ne upa povedati podatkov o svoji plači

Datum:

Levičarska spitzenkandidata sta očitno tako živčna ob mirnem in povezovalnem Anžetu Logarju, da sta se začela klati kar med sabo. Nataša Pirc Musar in Milan Brglez sta se med odmorom levičarjem notorično prijazne oddaje 24ur sprla kar med odmorom za reklame.

Nataši Pirc Musar, razvpiti odvetnici ljubljanske bogate smetane – za katero kirurg Erik Brecelj pravi celo, da mu je grozila, ko je želel razkrivati korupcijo v zdravstvu – je prekipelo, ko se je kandidat globoke države Milan Brglez na soočenju obregnil ob njeno plačo oz. da se s fiktivno nizko odvetniško plačo izogiba plačevanju davkov.

Zabrusila mu je: “Pa na mojo plačo si šel. Povej, kakšno imaš ti, javno.”

Brglez, ki s svojo profesorsko avtoritativno držo ni vajen konfrontacij, je na pol v šoku z živčnim prikrito agresivnim nasmehom, ki ga ima na obrazu ponavadi Zoran Janković, ko sliši besedo “farmacevtka”, uspel odvrniti: “Mislim, daj … lahko ti dam …”

Pirc Musarjeva je nadaljevala: “Mislim, daj, objavi na svoji strani, pismo, ej. Mislim kakšna dohodnina, objavi vse, pa še od žene, potem pa dajte v usta in jezik.”

Vse, kar je preostalo Brglezu, je bilo to, da se je živčno nasmehnil in upal, da je Pirc Musarjevo dovolj kompromiral, da bo prišel v drugi krog. Še posebej zanimivo je, da je posnetek prišel v javnost. Vprašanje je, na čigavo željo – na prvi pogled je videti predvsem, da posnetek bolj odgovarja Brglezu, saj je videti, da se je Pirc Musarjeva resnično vznemirila zaradi njegovih insinuacij. Zakaj 24ur snema goste tudi med odmorom, je seveda stvar uredniških odločitev, čeprav je jasno, da so se iz TV LMŠ pred kratkim zelo jasno pozicionirali v TV Golob.

Takšni izbruhi – oz. kar mesarsko klanje – na levici pa kaže predvsem na veliko živčnost, ki vlada na levici. Veliko je bojazni, da kompromirana Nataša Pirc Musar v drugem krogu ne bo uspela premagati Anžeta Logarja, medtem ko bi Milan Brglez strnil levo volilno jedro, ki je izvolilo tudi Gibanje Svobodo in Socialne demokrate, hkrati pa radikalne levičarje iz Levice, kamor tudi sam ideološko spada.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...