[Video] Minister Vrtovec s kraljem Matjažem zasadil prvo lopato za gradnjo tretje razvojne osi na Koroškem

Datum:

Njegovo Veličanstvo Kralj Matjaž je v Podgorju pri Slovenj Gradcu slovesno obeležil začetek gradnje hitre ceste. Minister Jernej Vrtovec je ob tem dejal, da bo nova cesta prinesla razvoj in napredek za vse prebivalce.

Gradnja hitre ceste se po več kot štirih desetletjih od prvih zamisli začenja tudi na Koroškem. V Podgorju pri Slovenj Gradcu so danes simbolično zasadili prvo lopato za gradnjo na sklopu Jenina, ki je del tretje razvojne osi.

Na ministrstvu za infrastrukturo so današnji dan označili kot vesel dan za Koroško in celotno Slovenijo, saj se pričenjajo dela za gradnjo težko pričakovane ceste, ki bo povezovala Koroško z ostalimi deli države. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob tem dejal, da bo tretja razvojna os prinesla razvoj in napredek za vse prebivalke in prebivalce: višjo gospodarsko rast, povečanje zanimanja za delo v regiji in večje možnosti za zaposlitev ter preprečitev bega možganov. Nova cesta bo namreč omogočala večjo pretočnost prometa ter višjo stopnjo prometne varnosti. Vrtovec je še poudaril, da “ne smemo dovoliti, da bi bila Koroška še kdaj zapostavljena zaradi njene geografske odmaknjenosti od osrednje Slovenije.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...