[Video] Mizerija: V drugem največjem venezuelskem mestu izropanih kar 80 odstotkov semaforjev

Datum:

Po ocenah venezuelskih medijev naj bi v Maracaibu, drugem največjem venezuelskem mestu, bilo kar 89 odstotkov nedelujočih semaforjev. Nekateri naj bi bili pokvarjeni, druge so pokvarili prebivalci, ki so iz semaforjev pobrali električno napeljavo.

Prebivalci Maracaiba obtožujejo socialističnega župana Willyja Casanovo, da mu ni mar za njihovo varnost na cesti. Prometne nesreče v mestu, ki se spogleduje s postapokalipso, so stalnica, navkljub pomanjkanju semaforjev pa na ulicah ni nikjer videti prometnih policistov, ki bi skrbeli za prometno varnost.

V mestu, kjer živi 2,3 milijona ljudi, je po poročanju Breitbarta kar 80 odstotkov semaforjev nedelujočih. Lokalni mediji poročajo, da je v mestu zelo težko priti do elektrike, poleg nedelujočih semaforjev pa je ponoči tudi večina mestnih ulic neosvetljenih. “Ulice nimajo javne razsvetljave, semaforji pa so skoraj v celoti izklopljeni, ko torej nastopi noč, mesto ostane v temi, kar predstavlja veliko nevarnost za voznike in tistih nekaj avtov, ki krožijo po mestu,” so zapisali pri La Patilla.

Edina dobra stran pomanjkanja, ki ga je v Venezueli povzročil socializem, je posledično pomanjkanje goriva, zaradi česar je tudi v Maracaibu na cestah vsak dan manj avtomobilov, poslednično pa bi se moralo zmanjšati tudi število prometnih nesreč. A kakor pripovedujejo lokalni prebivalci, ni čisto tako, saj na cestah z voznimi avtomobili ostajajo vedno bolj agresivni vozniki. Nihče ne ustavlja na križiščih, kjer poleg semaforjev manjkajo tudi prometni znaki.

Pokradene žarnice in električna napeljava
Semaforji, ki imajo sicer približno 30-letno življenjsko dobo, so v Maracaibu pretežno nefunkcionalni. Manjkajo žarnice, električna napeljava in vsi ostali deli, za katere je lokalno prebivalstvo presodilo, da jih lahko samo bolje porabi. Promet v Maracaibu je v katastrofalnem stanju že leta. 20 odstotkov delujočih semaforjev v mestu naj bi celo bilo izboljšanje v primerjavi z letom 2018. “Niti enega delujočega semaforja v Maracaibu,” se je pred leti pritoževala antichavistična političarka, sicer socialistka Nora Bracho. “Gore smeti vsepovsod, domovi brez plina, o javnem prevozu pa ne bom izgubljala besed!”

Socialisti v Venezueli vladajo že zadnjih 20 let. Vseeno pa Casanova poziva ljudi, naj tudi na prihajajočih volitvah 21. novembra 2021 glasujejo za vladajočo socialistično garnuturo, ker bodo na tak način “lahko nadaljevali z ljubkimi projekti, ki jih imajo” in tako “poskrbeli za tisto, kar imajo z ljubeznijo in delom.” Če bi volitve v socialističnem režimu karkoli lahko spremenile, bi bile prepovedane.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...