[Video] Muslimanka moža vprašala, zakaj je tako pozen, namesto odgovora dobila udarce

Datum:

Na spletu je zaokrožil posnetek brutalno pretepene Maročanke. Razlog, zakaj je bila pretepena, pa glede na pravila islama niti ne preseneča. Moža je zgolj vprašala, kje je bil. Zahodne feministke pa ob tem molčijo.

Splet je pretresel nov posnetek pretepene ženske iz Maroka, ki je postala žrtev nasilja zgolj zato, ker je moža vprašala, zakaj je prišel tako pozno domov. Ta jo je namreč grobo premlatil, maroška policija pa storjenega zločina ne jemlje resno.

Žrtev nasilja ima modrice na obeh očesih, njen obraz je zatekel. Njena noga je modra po vsej dolžini, izpod reber pa ji štrli nabrekel kos mesa, kar kaže, da se je njen mož posluževal še česa drugega kot zgolj svojih rok in nog. S čim točno jo je premikastil, ni znano, a je vsekakor vredno obsojanja in kazenskega pregona. Na žalost v Maroku vlada šeriatsko pravo.

Posnetek lahko pogledate tukaj: (POZOR, NI ZA OBČUTLJIVE!)

Na žalost je v islamu sprejemljivo mlatiti svojo ženo. Podatki se razlikujejo, a v Maroku naj bi bilo žrtev fizičnega nasilja v družini okoli polovica žensk, starih med 18 in 65 let. Nekateri viri pravijo, da je ta številka še višja. Uradne oblasti ob tem pogledajo stran, saj je nasilje nad žensko po šeriatskem pravu sprejemljivo, v kolikor je žena neposlušna tudi priporočeno.

V islamu moški in ženska nista enakopravna
Kako drugačna je ta kultura, ki je zaradi migrantske krize vedno bolj prisotna tudi v Evropi, dovolj pove trditev, da so leta 2007 na maroški televiziji objavili segment, ki je ženskam kazal, kako zakriti modrice na obrazu.

Maroko je islamska država, v kateri vlada šeriatsko pravo. To pa dovoljuje možu, da ženo, v kolikor se mu zdi to potrebno, primerno disciplinira. Discipliniranje vključuje tudi fizično kaznovanje.

Nekateri se bodo ob tem zgovarjali na kulturne razlike. A kar je preveč, je preveč. Ena stvar je, da muslimani ne pijejo alkohola ali ne jedo svinjine, druga stvar je, da svoje žene mlatijo kot mrtvega vola. Ta primer še enkrat nazorno kaže, zakaj islam s svojim šeriatom ni in ne more biti združljiv z Zahodom.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Od ponedeljka se na Bledu obetajo zastoji

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo od tega ponedeljka do...

Široko zaprte oči ob Golobu in Vukovićevi

“Štejem, da ti v celoti stojiš za tem in...

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...