[Video] Nasmejani nezakoniti migranti se tako zabavajo, sprehajajo po slovenskih gozdovih in se derejo “Slovenija”!

Datum:

Medtem, ko se policisti ukvarjajo s sledenjem članov Šiškove varde in vaške straže, se migranti prosto sprehajajo po slovenskih gozdovih. Posnetek, ki se je znašel na družabnih omrežjih namreč nazorno kaže, kako se migranti, ogrnjeni preko ramen, sprehajajo po zasneženih gozdnih poteh. V ozadju je mogoče slišati komentar, kako naj bi bilo v Sloveniji tako hladno kot v Sibiriji. 

Glede na to, da migranti načeloma prihajajo iz območij, ki so temperaturno gledano precej bolj prijetna za bivanje, niti ne čudi toliko, da jim temperature niso po godu. A vendarle jih obenem nihče ne prosi, da pridejo v Evropo. Očitno pa je, da se migranti dobro zavedajo, da naša vlada do migracij nima ostrih stališč, zato to izkoriščajo in nezakonito prehajajo v državo.

Tekom vikenda smo lahko videli, da migranti na poti do Slovenije brez sramu snemajo video bloge, s čimer dajejo vedeti, da so pravzaprav turisti. Režanje in sledenje navodilom na telefonih kažejo, da je sistem nezakonitega prehajanja odlično zamišljen. Ker pa vlada Marjana Šarca ne naredi nič v smeri varovanja državne meje, ne čudi, da nezakonitim prehodom ni videti konca. Šarec pač meni, da varnostno grožnjo predstavljajo slovenski državljani, ne pa migranti.

Meja daleč od nepredušne
V letu 2019 smo zabeležili kar 14.457 nezakonitih prehodov državne meje, samo v prvi polovici novembra 668. To pomeni, da se je število nezakonitih prehodov glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 70 odstotkov. Glede na to, da približno 5 kilometrov južne meje v povprečju varujeta 2 policista, ne čudi, da se migranti nemoteno sprehajajo po državi. Ne ustavi jih policija, temveč državljani, ki to potem javljajo policiji.

Nista pa samo kadrovski primanjkljaj v policiji in nezadostna pooblastila vojske tista, ki olajšujeta nezakonite prihode. Na državni meji imamo namreč ograjo, ki več kot očitno ne služi svojem namenu varovanja meje. Vsakomur z vsaj nekaj kmečke logike je namreč jasno, da če na enem delu meje stoji izpravna ograja, nato pa se pojavi odsek, kjer je meja odprta, ta migrantov ne bo zaustavila. Migranti so zelo dobro podučeni, kam je potrebno iti, da je prehod v notranjost države čim lažji. Precej bolj učinkovito rešitev bi predstavljala ograja po vzoru Madžarske, kjer mejo dodatno varujeta še vojska in policija. Slovenija ima le schengensko mejo, ker pa ta ni dobro varovana, posledično prihaja do kontrol znotraj schengenskega območja.

Foto: Twitter

Posnetki, ki prihajajo na plano, kažejo, da besede premierja Šarca in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, kako naj bi slovenska policija nadzorovala razmere na meji, nikakor ne držijo vode. Ljudje, še posebej tisti, ki živijo neposredno ob meji, se upravičeno sprašujejo, kako je mogoče, da je slovenska vlada tako arogantna in pasivna, medtem ko se migranti prosto sprehajajo mimo njihovih hiš, vlamljajo v vikende in uničujejo ter kradejo njihovo lastnino. Očitno vladni koaliciji ni mar, ker večino časa preživijo v prestolnici, a dejstvo je, da migrante vedno bolj pogosto srečujejo tudi v notranjosti države in vprašanje časa je, kdaj bodo razmere postale nevzdržne. Varnost ni nekaj samoumevnega, a očitno je najbolj učinkovito učenje na lastnih napakah. Samo upamo lahko, da žrtve ne bodo prehude.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...