[Video] “Ne vem, kaj naj naredim!” – to so besede objokanega črnega lastnika lokala, ki mu ga je lokalna črnska “skupnost” uničila

Datum:

ZDA so prejšnji teden preplavili izgredi, ki naj bi jih povzročila smrt Georga Floyda. Požari, uničevanja javne in zasebne posesti, nasilje nad lastniki trgovin, posilstva belk, požiganje cerkev in ropanje so zaznamovali zadnjih nekaj dni v večjih ameriških metropolah, ki so v večini v rokah Demokratov. Ameriški predsednik Donald Trump je guvernerje zveznih držav pozval naj na pomoč pokličejo nacionalno gardo in naredijo red.

                   

Kdo vse so izgredniki bi se dalo razpravljati. Nekateri od njih so pripadniki radikalne levičarske teroristične organizacije Antifa, v večji meri so to belci iz višjega srednjega sloja, ki se igrajo komuniste in revolucionarje ter zganjajo nasilje.

A večina je ravno pripadnikov manjšin, ki so vsesplošni nered izkoristili za ropanje, požiganje, in nasilje nad pripadniki lastne skupnosti. Toda pri vsem tem ne gre samo za medrasno nasilje, temveč tudi za ideološko. Največje žrtve protestov so namreč lastniki trgovin, barov in restavracij – ne glede na barvo kože.

Iz Minneapolisa prihaja zgodba lastnika lokala Scores Sports Bar KB Balle, ki so mu prvo uničili in razdejali lokal, nato pa so se črni vandali vrnili, ko je nastalo razdejanje prišla posneti CNN. Eden od lopovov je kar pred kamerami pograbil sef. Lastnik bara Balla je bil ob videnem ves v solzah. “Ne vem kaj bom storil, tako trdo sem garal za vse tako, tako trdo …”

Izgredi na dan izvabijo najhujše v ljudeh
Izgredniki so požgali in uničili svojo celotno skupnost, pri tem pa tudi življenja številnih drugih črncev. Na tej točki postaja jasno, da gre za brezglave izgrede katerih rezultat je zgolj vsesplošno uničenje. Za karkoli drugega izgrednikom ni mar. Policijsko nasilje nad črnci in institucionalni rasizem? Priročen izgovor. Ti izgredi so na dan izbezali vse najslabše v ljudeh, ki so ob prvi priliki, ob tem da se čutijo nedotakljivi, skočili v kriminal.

https://twitter.com/NewRightAmerica/status/1266025839038210048

Nekateri lastniki malih podjetij, lokalov in trgovin naj bi po pisanju Summit News celo izobesili znake pred svoja poslopja, da je prostor v lasti pripadnika manjšine. Na koncu so vseeno bili žrtve vandalizma, nasilja in ropanja.

Vseeno, kakor kaže ima zgodba v primeru KB Balle srečen konec. Ko je splet videl njegove solze in razdejanje, ki so ga pustili vandali, je na spletni platformi Gofundme, v samo nekaj dneh uspel zbrati skoraj 940 tisoč dolarjev s katerimi bo obnovil uničen lokal.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...