Fašist Mussolini in politkolesar Jenull imata veliko več skupnega, kot si mislite!

Datum:

Nekaj je gotovo: aktualni polit-kolesarski mitingi kažejo številne karakteristike diktatur dvajsetega stoletja. Na to med drugim kažejo vsi diktatorski in totalitarni simboli, pa tudi gesla, ki jih lahko zasledimo vsak petek pred Državnim zborom. Velja pa tudi pravilo, da je totalitarizem zmaj z mnogoterimi obrazi. Če so nacisti svojega duha redno krepili s športom, kar je bilo v skladu z idejo o graditvi arijskega super človeka, pa polit-kolesarji danes to počnejo na podoben način. Vse skupaj se je sicer začelo pred meseci z nabijanjem golf žogic v usta upodobljenih politikov in igranjem badmintona, naposled pa sprevrglo v nelegalno množično pedaliranje. Ob tem so še druge nespregledljive podobnosti, in sicer z uvajanjem Mussolinijeve fašistične diktature. Italijanski trinog je namreč z vlakom izvedel pohod na Rim, Jenullovi polit-kolesarji pa so podoben desant na parlament v Ljubljani izvedli s kolesi. Vse z namenom nasilne uzurpacije demokratično izvoljene oblasti.  

                   

V aktualnih kolesarskih protestih v Ljubljani lahko vidimo kar nekaj elementov totalitarnih ideologij. Med drugim je moč opaziti, da polit-kolesarji strogo spoštujejo nacistično načelo združevanja ideologije in športa oziroma oplemenitenja ideologije s športom, saj je znano, da šport krepi duha, še zlasti totalitarnega. Tokrat smo sicer priča hibridu komunistične revolucije in kolesarjenja. V soboto ob polnoči, je National Geographic predvajal oddajo Diktatorjeva pravila. Oddaja govori o tem, kako je Mussolini prevzel oblast in vpeljal fašistično diktaturo v Italiji. Pred 15 ali 16 leti pa je v Dragi že Boris Pahor govoril, da je bil Mussolini, izvor vsega zla.

Ta je izdelal je učinkovito strategijo prevzema oblasti, čemur so sledili vsi poznejši diktatorji kot so Adolf Hitler, Jožef Stalin, Josip Broz Tito ter številni drugi, ki so bili v resnici samo njegovi imitatorji. Ob spremljanju oddaje se zdi, kot bi ponovno poslušali gospoda Pahorja. Še en vtis, ki ga človek ob gledanju te oddaje dobi pa je ta, da je Mussolini v g. Jenullu in njegovih kolesarjih dobil novega imitatorja. Več kot očitno je namreč, da intimna opcija politkolesarjev in njihovega neuradnega vodje, torej Jenulla, ni demokracija, saj zanje obstaja zgolj ena in ednina možnost, torej levica. Demonstrante lahko namreč opazujemo vsakokrat, ko je na oblasti Janez Janša, nato pa se poskrijejo. Totalitarni duh se ima zelo dobro, celo desetletja po uradni uvedbi demokraciji na Slovenskem.

Antifovci so na križišču med Gosposvetsko in Tivolsko ulico v sovražnem vzdušju blokirali snemalno ekipo Nove24TV v službenem avtomobilu.

Mussolini je sicer leta 1919 ustanovil fašistično stranko, okoli sebe pa zbral številne brezposelne vojne veterane. Za razliko od njega pa je Jenull okoli sebe zbral prav tako številne, na državne jasli prisesane predstavnike nevladnih organizacij, ki trepetajo pred izgubo privilegijev. V obeh primerih je povod za aktivizem denar. Mussolini je iz omenjenih veteranov ustanovil “Črnosrajčnike”, Jenull pa “politkolesarje”. Tako za ene kot tudi za druge je značilno stalno teroriziranje političnih nasprotnikov, tudi brez razloga, kar smo videli še zlasti na zadnjem petkovem protestu, ko so napadli službeni avtomobil Nova24TV.

Politkolesar, kolesa in totalitarni simboli.

Prav zato ne čudi stalna uporaba gesla “Smrt janšizmu, svoboda narodu”, ki se na protestih ves čas uporablja, in ki je v resnici zgolj zrcalna slika tega fašizma, ki ga polit-kolesarji poosebljajo in pred katerim si zatiskajo oči. Tu je na mestu svetopisemski rek: “Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?” Mussolini je leta 1922 z vlakom izvedel desant na Rim, ko je od italijanskega kralja Viktorja Emmanuela zahteval mandat za sestavo nove vlade. Dandanes pa se dogaja kolesarski desant na Ljubljano in državni zbor, kjer polit-kolesarji zahtevajo takojšnjo menjavo demokratično postavljene oblasti. Tretjo Jenullovo fazo, torej ustoličenje v Državnem zboru in uvedbo diktature, pa še čakamo. Je pa Jenull že uspel vzpostaviti določen kult svoje osebnosti, podobno, kot vsi ostali revolucionarji.

Nacisti in šport, Foto: wikimedia commons

Žan Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...