[Video] Nemška politika enotna v obsodbi požiganja in nasilja med protesti

Datum:

Potem, ko so demonstracije, ki so se odvijale v Berlinu 1. maja 2020 eskalirale, zaradi česar je bilo v izgredih poškodovanih 93 policistov, 354 izgrednikov pa aretiranih, je napade na policiste obsodila tudi vodja Zelenih Annalena Baerbock.

“Zažiganje barikad in nasilje nad policisti je kriminal in ni nikakor sprejemljivo,” je po poročanju nemškega Spiegela povedala vodja Zelenih Annalena Baerbock glede prvomajskih levičarskih izgredov, ki so izbruhnili v Berlinu.

Stranko Zelenih v Nemčiji bi lahko z vso pravico opisali kot mlajšo sestro bolj radikalne nemške Levice. Vseeno pa so v stranki sposobni javno obsoditi nasilje. Kdorkoli se poslužuje nasilja “deluje proti demokratičnemu konsenzu in slabi povod mirnih protestov, ki so se odvijali 1. maja,” je za Bild povedala Baerbockova.

Da bi lahko v Nemčiji nazadovali zaradi prvomajskih izgredov, je opozoril tudi namestnik vodje poslanske skupine CDU Thorsten Frei. “Če nočemo izgubiti zaupanja v državo, se mora policija proti nasilju odzivati konsistentno,” je povedal Frei.

V napadih na policiste 1. maja 2021 je bilo ranjenih 93 policistov, 354 nasilnih izgrednikov pa je bili aretiranih. Nemški mediji so protestnike opisali kot “revolucionarje”. 1. maja se je po poročanju New York Post v Berlinu odvijalo 20 različnih shodov, a levičarski marš na katerem se je zbralo okoli 8.000 ljudi je bil tisti, kjer je izbruhnilo nasilje saj so levičarji v policiste metali steklenice in kamne ter zažigali smetnjake in lesene palete.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrito sporočilo v Bidnovem odstopnem pismu: Kdo pravzaprav vodi ZDA?

"Kako sramoten konec sramotnega predsedovanja," je ob odstopu Joeja...

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...