[Video] Nemški državni mediji molčijo o brutalnem umoru z mečem sredi belega dne, raje bi preganjali tiste, ki o tem poročajo

Datum:

V sredo, 31. julija 2019 je mirno popoldne v Stuttgartu pretrgal brutalni umor s katano, ki ga je po zadnjih informacijah zagrešil ne sirijski, temveč jordanski Palestinec Issa Mohammed, ko je ubil 36-letnega Kazahstanca. A če je bila svetovna javnost zgrožena, nemški državni mediji o dogodku molčijo.

Po zadnjih informacijah, ki jih je pridobil nemški Bild 28-letni morilec s katano ni bil Sirijec, temveč jordanski Palestinec. Prebivalci Stuttgarta so tako bili v sredo popoldan priča enemu od najbolj krvavih prizorov, kar jih pomni spomin, 28-letni migrant je namreč s katano večkrat zabodel Kazahstanca z nemškim državljanstvom.

Po storjenem zločinu je 28-letni Issa Mohammed zajahal kolo in se odpeljal, zaklanemu Kazahstancu pa ni bilo pomoči, tako da je izkrvavel na asfaltu, pred očmi svoje 11-letne hčere.

Umrl pred očmi svoje hčere
Policija je ob začetku kriminalne preiskave povedala, da sta se napadalec in njegova žrtev poznala, živela naj bi celo v istem stanovanju. Mohammeda so prijeli štiri kilometre stran od kraja zločina.

https://youtu.be/kY83mp-9LC4

A od takrat je minilo že več dni, nemški s strani države financirani mediji pa o dogodku po pisanju Voice of Europe še naprej molčijo. To ni prvi tak primer medijskega molka, ko pride do poročanja o brutalnih zločinih, ki so posledica sprejetja velikega števila migrantov.

Enak trend med osrednjimi nemškimi mediji je bilo opaziti lansko leto, ko je 33-letni nigerijski muslimanski migrant Mourtala Madou obglavil dojenčka in ubil njegovo mater na železniški postaji v Hamburgu.

Novica “ni dovolj pomembna”
Izgovor tokrat je, da umor 36-letnika ni dovolj velike nacionalne pomembnosti ali družbene važnosti. Nacionalni mediji se izgovarjajo, da je o dogodku poročalo že dovolj lokalnih in regionalnih medijev, ki so dostopni prek spleta.

A ta izgovor ne pije vode, ko se vzame v obzir, da se jim je na isti dan zdelo nacionalno pomembno objaviti novico o tem, da je pri jezeru Constance skoraj prišlo do nesreče ali pa prispevek, da sta dve tretjini protestnikov na shodih Petki za prihodnost žensk.

Hitro postane jasno, da je glavni namen medijev v državnih krempljih določene neprijetne teme, ki so nastale zaradi nespametnih odločitev vladajočih, na čelu z nemško kanclerko Angelo Merkel, čim prej potisniti v pozabo in se pretvarjati, da ne obstajajo.

Podporniki migrantov želijo kazenski pregon za resnico
Tako bodo z veseljem poročali o šolarkah, ki po zgledu avtistične 16-letne Grete Thunberg vsak petek protestirajo proti globalnemu segrevanju, samo, da se odvrne pozornost od množice sprejetih migrantov, ki dnevno morijo, kradejo in posiljujejo v Nemčiji.

Dogajanje je šlo celo tako daleč, da je član nemške Levice Achim Kessler podal prijavo proti Alice Weidel iz AfD, ker je objavila tvit s sliko palestinskega klavca in zapisala: “Otroke rinejo pod vlake, ženske najdejo 70x zabodene v kovčkih in moške mesarijo z mačetami sredi ulice … Težko je sploh najti besede.”

Po mnenju Kesslerja je Weidelova s tem, ko je zapisala golo resnico, na spletu širila “nehuman in nasilen material.” Še dlje je šla urednica NTV Judith Görs, ki je prepričana, da bi za deljenje videa umora, ki ga Weidlova sploh ni delila, morala članica AfD iti v zapor in plačati 75 tisoč evrov kazni, kakor je to v Franciji.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...