[Video] Nemški kolegici Luke Mesca so v glavo vrgli “antifašistično torto”

92
Sahra Wagenknecht je vodja poslanske skupine nemške Leve stranke (Foto: epa).

Nemška radikalna levičarka Sahra Wagenknecht, članica stranke Die Linke (slovensko: Levica), ki naj bi “pod mizo” financirala tudi slovensko Združeno levico Luke Mesca, je postala tarča “napada” še skrajnejše levičarske frakcije. Napadli so jo zaradi njenih stališč do migrantske krize. V nedavnem govoru je namreč zagovarjala tezo, da bi prihod migrantov v državo vendarle morali omejiti, saj Nemčija ne bo mogla v nedogled financirati svetovne krize. 

Zaradi tega si je “prislužila” nefigurativno torto, ki je končala na njenem obrazu. Napad so organizirali levičarji s še skrajnejšimi stališči, kot jih ima sama. Za napadom stojijo nihče drug kot zloglasni “antifašisti” (Antifa), ki smo jih spoznali tudi v Sloveniji na protestih na Kotnikovi ulici, kjer so danes nameščeni migranti s kriznih in malo manj kriznih območij.

Antifašisti so svoj napad opravičili v nekakšnem manifestu – letaku, ki so ga poimenovali kar “Torte za sovražnike človeštva”. Na besnem izročku so Sahro Wagenknecht primerjali z Beatrix von Storch, članico Alternative za Nemčijo (AfD), ki na podlagi politike omejevanja priseljevanja vse bolj pridobiva politično podporo in diha za vrat Angeli Merkel.

https://www.youtube.com/watch?v=JmG5HSBHECo

Čokoladna ofenziva
Antifašisti so Wagenknechtovo napadli na kongresu stranke Die Linke. Nič hudega sluteča političarka je sedela na svojem stolu, nakar se je ‘od nikoder’ pojavil aktivist, ki ji je v obraz zalučal čokoladno torto. Wagenknechtova je ostala šokirana na svojem stolu, dokler ji strankarski kolegi niso prihiteli na pomoč in jo odvedli na varno.

Ž. K.