[Video] Nenavadni posli družine Biden: Polovico plače za “očka” in enormne vsote za najemnino

Datum:

V ameriško javnost so pronicale informacije, ki pričajo o sila nenavadnih poslih družine Biden. Na dokumentu, katerega naslov bi lahko v grobem prevedli “zahteva za pregled ozadja”, je navedeno, da sin ameriškega predsednika Hunter Biden v preteklosti na mesečni ravni plačeval skoraj 50 tisoč evrov najemnine svojemu očetu, medtem ko je bival v njegovi rezidenci v Delawaru. K tej nenavadni transakciji pa je treba prišteti še naslednjo informacijo, ki jo je Hunter Biden razkril v enem od svojih sporočil SMS svoji hčeri. Svojemu očetu, ameriškemu predsedniku, je moral v preteklosti nakazovati polovico plače. 

                   

S tem pa še ni konec “nenavadnim poslom”. Kot že rečeno, Hunter Biden na dokumentu navaja, da je v obdobju med marcem 2017 in februarjem 2018, ko je stanoval v očetovi rezidenci, plačeval 49.910 dolarjev najemnine lastniku. Hkrati pa je na istem dokumentu označil, da je lastnik te iste nepremičnine. Iz tega razloga se mediji sedaj sprašujejo, zakaj bi nekdo plačeval najemnino za bivanje v prostorih, katerih lastnik je sam.

To pa še ni vse. Joe Biden je v tem istem obdobju, ko je v njegovi rezidenci bival njegov sin Hunter, v davčni napovedi za leto 2017 zabeležil le 19.800 dolarjev prihodkov iz naslova oddajanja nepremičnine, leto kasneje pa prihodkov iz istega naslova sploh ni zabeležil, poroča Breitbart. Ob tem pa so nenavadne informacije, ki izhajajo iz Hunterjevega SMS-ja, ki ga je poslal svoji hčeri. Tam je zapisal: “Upam, da lahko vsi naredite to, kar sem jaz, in plačate vse za celotno družino 30 let,” je Hunter opisal v besedilih svoji hčerki. “Res je težko. Ampak ne skrbi, v nasprotju s popom [Joejem] te ne bom prisilil, da mi daš polovico svoje plače.” 

Afera pa je poleg zgoraj naštetih zanimiva še iz enega razloga. Hiša, v kateri je omenjenem obdobju bival predsednikov sin, je ista hiša, v kateri je ameriški predsednik hranil nekatere zaupne dokumente iz Bele hiše. Tja jih je prinesel leta 2017, potem ko je ob koncu mandata Baracka Obame zapustil Belo hišo. Shranil jih je v svojo garažo v omenjeni hiši in še na dve drugi lokaciji. Prvi sveženj dokumentov naj bi vseboval zaupne informacije, povezane z Ukrajino in Iranom, poroča CNN. Afera na moč spominja na to, s katero se je moral soočiti nekdanji predsednik ZDA Donald Trump, pri katerem so agenti prav tako našli vrsto zaupnih dokumentov, ki jih je odnesel iz Bele hiše.

Razkritje Bidnovih zaupnih dokumentov je razburila številne politične opazovalce, ki sedaj opozarjajo, da je imel FBI povsem drugačen odnos do nekdanjega predsednika iz vrst republikancev, kot ga ima sedaj predsednika iz demokratske stranke.

Sumljiva bančna nakazila
Hunter Biden na zgornjem dokumentu tudi navede, da je imel leta 2018 v lastni podjetje Owasco PC. Nakazila tega podjetja predmet kongresne preiskovalne komisije, ki jo vodi kongresnik James Comer. Obstaja namreč sum, da je bil Bidnov družinski posel vpleten v finančne prevare, k temu pa jih navajajo indici ameriških bank, ki so transakcije izvajale. Vodja preiskovalne komisije je zato na upravljalca premoženja družine Biden že naslovil zahtevo za predajo seznama bančnih nakazil podjetja.

Bidnov sin povezan s serijo afer
Bidnov sin Hunter je sicer povezan s serijo afer. Zagotovo je bila doslej največja afera “prenosni računalnik”. Predsednikov sin je namreč svoj osebni prenosnik odnesel na računalniški servis v popravilu, nato pa ga ni več prišel iskat. Prenosni računalnik naj bi vseboval dokaz o kriminalni dejavnosti družine. Na splet so pronicale tudi fotografije in posnetki iz Hunterjevega zasebnega življenja, ki ga niso prikazale v najboljši luči. Med drugim so ga prikazovali med kajenjem prepovedane (in cenene) droge “Crack”.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...