[Video] Neverjetno: Več tisoč Kitajcev v Wuhanu uživa v vodnem parku!

Datum:

Medtem, ko v številnih evropskih državah vnovič narašča število okužb z novim koronavirusom, temu primerno pa se sprejemajo omejevalni ukrepi, so se v kitajskem Wuhanu, od koder je virus izbruhnil in povsem ohromil večji del sveta, odločili da nadaljujejo s starim načinom življenja. Tekom vikenda so namreč v vodnem parku priredili množično zabavo z elektronsko glasbo.

                   

Na tisoče željnih zabave se je konec tedna zbralo v vodnem parku Wuhan Maya Beach, ki je svoja vrata vnovič odprl junija potem, ko je minila 76-dnevna stroga karantena, ki je bila uvedena z namenom omejevanja širjenja okužb z novim koronavirusom.

Nekateri so se na distanco požvižgali
V priljubljenem vodnem parku se je, sodeč po posnetkih z zabave, zbralo cel kup ljudi oblečenih v kopalke, ki so uživali ob zvokih elektronske glasbe. Številni so se med zabavo namestili na gumijaste obroče, da so lahko ohranjali medsebojno socialno distanco, nekateri pa so se na to požvižgali in se zabavali kar v bazenu, potopljeni do prsi.

V parku so se po navedbah lokalnih medijev odločili, da število udeležencev omejijo na 50 odstotkov običajne zmogljivosti. Za ženske obiskovalke so ponudili polovični popust na vstopnino. Če bi človek pričakoval, da bodo nastopajoči ali željni zabave nosili zaščitne maske se je uštel, o njih namreč ni bilo ne sluha ne duha, poroča NDTV. Nekateri izmed obiskovalcev so se odločili, da oblečejo zaščitni jopič.

Ogled posnetka takšne zabave marsikoga preseneti glede na to, da so se v lanskem letu ravno v 11-milijonskem Wuhanu pojavili prvi primeri okužb z novim koronavirusom, ki je bil za številne usoden. Do rahljanja ukrepov je sicer prišlo aprila. Ker pa so oblasti želele, da si lokalno gospodarstvo čimprej opomore, so se odločili, da ponudijo prost vstop na 400 turističnih destinacij v provinci.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...